Ackermann vant fotofinish i Vueltaen – Roglic hedret som sammenlagtvinner

Publisert 08/11/2020 klokken 17:32 GMT+1

Pascal Ackermann tok sin andre etappeseier og frarøvet Sam Bennett en tredje da han så vidt slo belgieren i en jevn sluttspurt i Vueltaens siste etappe søndag.

Roglic solleva la bici

– Jeg var ikke sikker. Jeg spurte Sam hvem som hadde vunnet, og vi var begge veldig usikre. Ti minutter etter at vi var i mål, fikk vi beskjeden, sa Ackermann etter seieren.
– Jeg er veldig glad for å avslutte sesongen med en seier.
Tyskeren vant også den niende etappen, men det var Primoz Roglic som framfor noen ble hyllet søndag. Sloveneren sikret sammenlagtseieren da han lørdag slet seg inn til 10.-plass og tapte bare 21 sekunder på den nest siste etappen. Dermed vant sloveneren med 24 sekunder ned til toeren Richard Carapaz, og kunne juble for sin andre Vuelta-seier på rad.
På den avsluttende sjarmøretappen til Madrid var det Quick Step-rytterne og Bennet var i fokus, med Ackermann og Bora-rytterne like bak.
I starten holdt feltet en snitthastighet på rundt 30 km/t, men skrudde opp tempoet den siste halvtimen til 50 km/t, og i de siste to kilometerne dundret de framover i hele 70 km/t.
Helt først var Bennet og Ackermann side om side de siste hundre meterne, og Ackermann kom akkurat foran Bennet over målstreken og markerte slutten på årets Vuelta a España med en solid etappeseier.