– Jeg var ikke sikker. Jeg spurte Sam hvem som hadde vunnet, og vi var begge veldig usikre. Ti minutter etter at vi var i mål, fikk vi beskjeden, sa Ackermann etter seieren.

Vuelta a España
Roglic ble utfordret, men sikret Vuelta-seieren
07/11/2020 PÅ 17:12

– Jeg er veldig glad for å avslutte sesongen med en seier.

Tyskeren vant også den niende etappen, men det var Primoz Roglic som framfor noen ble hyllet søndag. Sloveneren sikret sammenlagtseieren da han lørdag slet seg inn til 10.-plass og tapte bare 21 sekunder på den nest siste etappen. Dermed vant sloveneren med 24 sekunder ned til toeren Richard Carapaz, og kunne juble for sin andre Vuelta-seier på rad.

På den avsluttende sjarmøretappen til Madrid var det Quick Step-rytterne og Bennet var i fokus, med Ackermann og Bora-rytterne like bak.

I starten holdt feltet en snitthastighet på rundt 30 km/t, men skrudde opp tempoet den siste halvtimen til 50 km/t, og i de siste to kilometerne dundret de framover i hele 70 km/t.

Helt først var Bennet og Ackermann side om side de siste hundre meterne, og Ackermann kom akkurat foran Bennet over målstreken og markerte slutten på årets Vuelta a España med en solid etappeseier.

(©NTB)

Vuelta a España
Roglic økte sammenlagtledelsen etter dansk spurtseier
06/11/2020 PÅ 16:41
Vuelta a España
Til topps i monsteretappe: Sikret karrierens første seier i en Grand Tour
05/11/2020 PÅ 16:00