– Jeg var ikke sikker. Jeg spurte Sam hvem som hadde vunnet, og vi var begge veldig usikre. Ti minutter etter at vi var i mål, fikk vi beskjeden, sa Ackermann etter seieren.
– Jeg er veldig glad for å avslutte sesongen med en seier.
Vuelta a España
Ny kjempeprestasjon – leder fortsatt Vueltaen
29/08/2021 PÅ 15:04
Tyskeren vant også den niende etappen, men det var Primoz Roglic som framfor noen ble hyllet søndag. Sloveneren sikret sammenlagtseieren da han lørdag slet seg inn til 10.-plass og tapte bare 21 sekunder på den nest siste etappen. Dermed vant sloveneren med 24 sekunder ned til toeren Richard Carapaz, og kunne juble for sin andre Vuelta-seier på rad.
På den avsluttende sjarmøretappen til Madrid var det Quick Step-rytterne og Bennet var i fokus, med Ackermann og Bora-rytterne like bak.
I starten holdt feltet en snitthastighet på rundt 30 km/t, men skrudde opp tempoet den siste halvtimen til 50 km/t, og i de siste to kilometerne dundret de framover i hele 70 km/t.
Helt først var Bennet og Ackermann side om side de siste hundre meterne, og Ackermann kom akkurat foran Bennet over målstreken og markerte slutten på årets Vuelta a España med en solid etappeseier.
(©NTB)
Vuelta a España
Roglic ble utfordret, men sikret Vuelta-seieren
07/11/2020 PÅ 17:14
Vuelta a España
Roglic økte sammenlagtledelsen etter dansk spurtseier
06/11/2020 PÅ 16:42