Franske Alexandre Geniez vant den 12. etappen i Vuelta a España torsdag. Spanske Jesús Herrada sikret seg den røde ledertrøyen.
Det var Ag2r-lagets annen etappeseier i årets ritt etter at Geniez spurtslo Sky-rytteren Dylan van Baarle i et seksmannsbrudd.
Vuelta a España
Viviani sterkest i spurten i Vuelta-avslutningen
16/09/2018 KLOKKEN 19:26
Etappen var på 181,1 kilometer og gikk fra Mondoñedo til fyrtårnet Faro de Estaca de Bares – det nordliste punktet på Iberia-halvøya.
Et stort brudd på 18 mann fikk stikke, og med 20 kilometer igjen var bruddet redusert til åtte mann som skulle kjempe om etappeseieren. Dylan Teuns, Davide Formolo, Mark Padun og Victor Campenaert. Van Dylan van Baarle og Alexandre Geniez var dem som satt igjen da spurten gikk.
Etter målgang gikk flere av rytterne, blant andre Van Baarle, i bakken etter at en funksjonær ikke var oppmerksom nok i området der syklistene skulle bremse ned.
Jesús Herrada kom i mål med den andre puljen utbrytere og var 2,33 minutter bak vinneren i mål. Han var derimot i stor nok avstand til hovedfeltet hvor sammenlagtleder Simon Yates satt. De endte til slutt 11.29 minutter bak slik at Herrada nå leder 3.22 minutter foran Yates med Alejandro Valverde på tredjeplassen, ytterligere ett sekund bak.
De nærmeste dagene venter tre tøffe etapper rytterne i Vuelta a España.
(©NTB)

Se innspurten på den tolvte etappen av Vueltaen

Vuelta a España
Se høydepunktene fra den 20. etappen
15/09/2018 KLOKKEN 16:18
Vuelta a España
Bystrøm etappetoer i Vuelta a España
13/09/2018 KLOKKEN 15:33