Populære sporter
All sport
Vis alt

Snappet sammenlagttrøyen fra Yates

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 06/09/2018 klokken 18:33 GMT+2

Alexandre Geniez vant 12. etappe, mens Jesus Herrada overtok ledertrøya.

Jesus Herrada

Foto: Scanpix

Franske Alexandre Geniez vant den 12. etappen i Vuelta a España torsdag. Spanske Jesús Herrada sikret seg den røde ledertrøyen.
Det var Ag2r-lagets annen etappeseier i årets ritt etter at Geniez spurtslo Sky-rytteren Dylan van Baarle i et seksmannsbrudd.
Etappen var på 181,1 kilometer og gikk fra Mondoñedo til fyrtårnet Faro de Estaca de Bares – det nordliste punktet på Iberia-halvøya.
Et stort brudd på 18 mann fikk stikke, og med 20 kilometer igjen var bruddet redusert til åtte mann som skulle kjempe om etappeseieren. Dylan Teuns, Davide Formolo, Mark Padun og Victor Campenaert. Van Dylan van Baarle og Alexandre Geniez var dem som satt igjen da spurten gikk.
Etter målgang gikk flere av rytterne, blant andre Van Baarle, i bakken etter at en funksjonær ikke var oppmerksom nok i området der syklistene skulle bremse ned.
Jesús Herrada kom i mål med den andre puljen utbrytere og var 2,33 minutter bak vinneren i mål. Han var derimot i stor nok avstand til hovedfeltet hvor sammenlagtleder Simon Yates satt. De endte til slutt 11.29 minutter bak slik at Herrada nå leder 3.22 minutter foran Yates med Alejandro Valverde på tredjeplassen, ytterligere ett sekund bak.
De nærmeste dagene venter tre tøffe etapper rytterne i Vuelta a España.
(©NTB)
picture

Se innspurten på den tolvte etappen av Vueltaen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen