Populære sporter
All sport
Vis alt

«Haien fra Messina» til topps – Froome i rødt

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 21/08/2017 klokken 18:14 GMT+2

Vincenzo Nibali vant den tredje etappen i Vuelta a España.

Vincenzo Nibali

Foto: Eurosport

Italienske Vincenzo Nibali hadde mest krefter da sammenlagtfavorittene gjorde opp om seieren på den tredje etappen av Vuelta a España.
Mandagens 158,5 kilometer lange etappe fra Prades Conflent Canigo til Andorra la Vella endte i et realt bikkjeslagsmål mellom Chris Froome og de øvrige kandidatene til sammenlagtseieren.
Til mål i Andorras hovedstad kom Vueltaens største profiler samlet i en gruppe på et titalls ryttere. Nibali spurtet best og tok etappeseieren foran spanske David de la Cruz, mens Chris Froome overtok den røde ledertrøya med sin tredjeplass.
– Lagkameratene mine gjorde en fantastisk jobb for meg i dag. Jeg har tapt Vueltaen tidligere med bare noen sekunder, så jeg skal kjempe for alle de sekundene jeg kan få, sa Froome etter målgang.
– Det er en fantastisk følelse å ha den røde trøya igjen. Jeg forventer ikke at jeg skal beholde den helt til siste slutt, men jeg skal definitivt kjempe, fortsatte briten.
Årets Tour de France-vinner har tre ganger blitt nummer to sammenlagt i Vuelta a España. Nå jager Froome den etterlengtede seieren.
Den spanske veteranen Alberto Contador var den store taperen på mandagens etappe. Trek-profilen måtte slippe teten i den siste bakken og kom til mål drøyt to og et halvt minutt bak Nibali. Det samme gjorde den polske stjernen Rafal Majka.
Contador avslutter karrieren med årets Vuelta. Ingenting tyder på at veteranen vil få med seierskampen å gjøre.
Froome leder nå rittet to sekunder foran mandagens andremann David de la Cruz. Irske Nicolas Roche følger deretter. Han er også to sekunder på etterskudd.
Odd Christian Eiking, Sven Erik Bystrøm og Daniel Hoelgaard kom til mål langt bak de beste på mandagens etappe.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen