Den avsluttende etappen var på 164,2 kilometer fra Rattenberg til Innsbruck og ble delvis avviklet i løypa som skal brukes i VM senere i år. Pinot syklet aggressivt og hadde god kontroll på sine utfordrere i sammendraget.
Det var ukrainske Mark Padun fra Bahrain-laget som vant etappen. 21-åringen lyktes med et solobrudd fire kilometer før mål og krysset mål fem sekunder foran George Bennett fra New Zealand. Han feiret sin første seier som profesjonell.
CRO Race
Se video: Trodde han tok sin første proffseier – fire tusendeler (!) skilte én og to
EN DAG SIDEN
FDJ-rytter Pinot, som overtok ledertrøya onsdag og forsvarte den gjennom de to siste etappene, var til slutt 15 sekunder foran Domenico Pozzovivo i sammendraget.

Prestisje

– Det var et utrolig ritt. Det var en kamp gjennom alle de fem dagene, og jeg er glad for å skrive mitt navn til listen med vinnere i et ritt som for oss klatrere er svært prestisjefylt, sa Pinot ifølge cyclingsnews.com.
Chris Froome, som har vunnet Tour de France fire ganger og brukte rittet som oppkjøring til Giro d'Italia, endte på fjerdeplass. Briten har imidlertid en dopingsak hengende over seg og kan bli nektet start i sommerens store etapperitt.
Saken hans blir neppe avgjort før Giroen starter, men sannsynligvis før Tour de France innledes i juni.

Nærmere

– Jeg er mye nærmere å være rede for Giroen enn jeg var i Tirreno-Adriatico, og det er fortsatt to uker igjen, sa Froome.
– Laget har vært fantastisk denne uken, og i dag kontrollerte de feltet på imponerende vis. Et brudd hadde over ti minutter, og det var vi som gjorde jobben med å hente det inn, sa han om sine Sky-lagkamerater.
Vegard Stake Laengen var eneste nordmann til start i etapperittet i Italia og Østerrike. Han tråkket inn til 69.-plass på avslutningsetappen og ble nummer 44 i sammendraget.
(©NTB)
CRO Race
Føler med Svindal etter selv å ha overvunnet kreften: – Andre så kanskje alvoret mer enn meg
I GÅR KLOKKEN 14:30
Giro d'Italia
2023-utgaven av Giro d'Italia starter i gammel togtrasé
I GÅR KLOKKEN 13:22