Populære sporter
All sport
Vis alt

Pinot forsvarte ledertrøya og vant Tour of the Alps

Eurosport
AvEurosport

Publisert 20/04/2018 klokken 20:42 GMT+2

Franske Thibaut Pinot tråkket inn til 6.-plass på den avsluttende etappen av Tour of the Alps. Det holdt til å vinne rittet sammenlagt.

Thibaut Pinot

Foto: Scanpix

Den avsluttende etappen var på 164,2 kilometer fra Rattenberg til Innsbruck og ble delvis avviklet i løypa som skal brukes i VM senere i år. Pinot syklet aggressivt og hadde god kontroll på sine utfordrere i sammendraget.
Det var ukrainske Mark Padun fra Bahrain-laget som vant etappen. 21-åringen lyktes med et solobrudd fire kilometer før mål og krysset mål fem sekunder foran George Bennett fra New Zealand. Han feiret sin første seier som profesjonell.
FDJ-rytter Pinot, som overtok ledertrøya onsdag og forsvarte den gjennom de to siste etappene, var til slutt 15 sekunder foran Domenico Pozzovivo i sammendraget.

Prestisje

– Det var et utrolig ritt. Det var en kamp gjennom alle de fem dagene, og jeg er glad for å skrive mitt navn til listen med vinnere i et ritt som for oss klatrere er svært prestisjefylt, sa Pinot ifølge cyclingsnews.com.
Chris Froome, som har vunnet Tour de France fire ganger og brukte rittet som oppkjøring til Giro d'Italia, endte på fjerdeplass. Briten har imidlertid en dopingsak hengende over seg og kan bli nektet start i sommerens store etapperitt.
Saken hans blir neppe avgjort før Giroen starter, men sannsynligvis før Tour de France innledes i juni.

Nærmere

– Jeg er mye nærmere å være rede for Giroen enn jeg var i Tirreno-Adriatico, og det er fortsatt to uker igjen, sa Froome.
– Laget har vært fantastisk denne uken, og i dag kontrollerte de feltet på imponerende vis. Et brudd hadde over ti minutter, og det var vi som gjorde jobben med å hente det inn, sa han om sine Sky-lagkamerater.
Vegard Stake Laengen var eneste nordmann til start i etapperittet i Italia og Østerrike. Han tråkket inn til 69.-plass på avslutningsetappen og ble nummer 44 i sammendraget.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame