Populære sporter
All sport
Vis alt

Etappeseieren og gul trøye glapp for Edvald Boasson Hagen: – Helt klart surt

Joakim Opphus

Oppdatert 06/07/2022 klokken 18:44 GMT+2

Edavld Boasson Hagen endte på en tredjeplass på den femte etappen i Tour de France.

Se høydepunktene fra den kaotiske femte etappen av Tour de France

Se høydepunktene fra etappen i toppen av saken
Det ble en ordentlig kaotisk femte etappe av årets Tour de France.
Men får å ta de siste først. Spenning på dagens etappe med tanke på norske øyne var helt klart på dagens seksmannsbrudd som besto av blant annet Edvald Boasson Hagen.
Etterhvert ble det klart at bruddet ville gå hele veien inn og en etappeseier lå i potten for rudsbygdingen i tillegg kunne han faktisk også ta den gule trøyen i dag.
Men da bruddkamerat Neilson Powless stakk én drøy kilometer før mål måtte Boasson Hagen bruke krefter på å kjøre inn amerikaneren. Da det skulle spurtes om seieren var kreftene oppbrukt for nordmannen og han måtte se Taco van der Hoorn og Simon Clarke passere seg på oppløpet.
– Ingen ville ta den luken og Edvald måtte ta den og det kostet han seieren i dag, sa Discoverys kommentator Theis Magelssen etter målgang.
Se den intense avslutningen av løpet i videoen under.
picture

Se den dramatiske avslutningen av etappen med Boasson Hagen i en av hovedrollene

Den gule trøyen glapp også for Boasson Hagen som måtte slå Powless med sju sekunder og han hadde 1.20 å ta inn på Wout van Aert som ledet sammenlagt.
Boasson Hagen endte to sekunder foran Powless i mål, pluss de fire bonussekundene for tredjeplassen viste seg å være ett sekund for lite for å ta seg forbi Powless. Men i tillegg så kjørte van Aert i mål ett minutt bak nordmannen etter en imponerende siste par kilometere hvor han tok inn mange sekunder.
– Det er gøy å være med å kjempe. Det er det alltid i Tour de France, spesielt når jeg ikke egentlig skulle vært der, sier Boasson-Hagen til TV 2.
– Jeg var en av de første som gikk. Vi samarbeidet godt og det var en fin reise. Det er helt klart surt. Det er alltid surt å tape, spesielt når det er lenge siden. Vi får bare prøve igjen, sier 35-åringen.
Dermed ser det slik ut i sammendraget etter dagens etappe:
1. Wout van Aert 16:17:22
2. Neilson Powless +0:13
3. Edvald Boasson Hagen +0:14
4. Tadej Pogacar +0:19
5. Yves Lampaert +0:25
Saken fortsetter under videoen.
picture

Her går van Aert i bakken: – Nei, nei, nei!

Roglic tapte tid

Det hele startet med en betydelig større kamp om å komme med i dagens brudd enn hva det har vært tidligere i touren. Etterhvert kom seks mann seg avgårde, med blant annet Boasson Hagen.
Etter noen litt rolige kilometere frem til brosteinspartiene starter tok det hele fyr ca. 75 km før mål.
For Jumbo-Visma ble dette en dag som de nok fort vil glemme. Først gikk Wout van Aert i bakken allerede før brosteinen startet. Han kom seg etterhvert opp på sykken igjen. Så var det Jonas Vingegaard som fikk mekaniske problemer og som måtte bytte sykkel, og så var det lagets andre kaptein Primoz Roglic som gikk i bakken 30 km før mål.
Lagets satte alle mann til pumpene for å minimere tapet og til slutt tapte Vingegaard bare 13 sekunder til Tadej Pogacar i sammendraget. For Roglic ble det et større tidstap. Sloveneren havnet hele 2.59 bak vinneren og 2.09 bak Pogacar. Etter målgang kunne han bekrefte at han hadde fått skulderen ut av ledd etter krasjen.
Alexander Kristoof punkterte ca. 50 km før mål og kom aldri tilbake igjen.
På de siste kilometerne var hovedfeltet spredd i flere grupper og noe samarbeid og organisering var vanskelig å få til. Det sørget for at dagens brudd gjorde opp om etappeseieren.
Bak bruddet kom en jaktende duo av Jasper Stuyven og Tadej Pogacar, som stakk avgårde på de siste brosteinspartiene. De to endte i mål 51 sekunder bak vinneren, Clarke og 13 sekunder foran hovedfeltet.
En annen rytter som tapte mye tid i sammendraget var AG2R Citroën Team sin kaptein Ben O'Connor. Australieneren var hele 4.12 bak vinneren. Og like over tre minuttet bak Pogacar. Louis Meintjes kom også inn i samme gruppe som O'Connor og tapte tid.
En av Bahrain-Victorious kapteiner Jack Haig måtte bryte touren på etappen.
  • Den sjette etappen av årets Tour de France følger du på discovery+, Eurosport 1, og Eurosport.no torsdag fra kl. 11:50.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame