Etappe 15: Céret – Andorra la Vella, 191 km
Nå snakker vi fjelletappe. Knapt nok en flat meter på de 191,3 km fra Céret til Andorra. Etter gårsdagens intense bruddkamp er jeg svært spent på hvordan dagens start blir. Rytterne skal rett inn i en bakke på 6,5 km. Den er ikke så bratt, men det kan tale for et klatresterkt brudd. Jeg tror ingen vil ha en reprise fra i går, en bruddkamp som kostet krefter for absolutt alle.
Tour de France
Brostein og Alpe d’Huez – slik blir Tour de France-løypa i 2022
14/10/2021 KLOKKEN 10:40
Rytterne kan håpe på en rolig start, men fra den innlagte spurten på 67km er det ingen hvile å få. UAE vil selvsagt kontrollere og ser gjerne at et ufarlig brudd får gå inn. Spørsmålet er hva Ineos tenker. På Ventoux- etappen hadde Ineos en klar plan om å få til noe. De lyktes ikke å knekke Pogacar, det var det en danske som gjorde (litt hvertfall), men de ga resten av sammanlagtrytterne noe å tenke på. Skal vi tro på sportsdirektør Gabba vil de igjen forsøke å holde kjedet stramt i håp om å lokke frem svakhet hos rivalene.
Jeg tror derfor at dagens vinner sitter i feltet hele dagen. Jeg tror vi får et sterkt brudd, men at de i kampen om klatrepoeng sløser bort kreftene og blir hentet mot slutten.

HER ER EVENSENS FAVORITTER FØR ETAPPE 15:

**** Carapaz
*** Lopez, Bilbao
** Pogacar, Higuita, Woods,
* Buchmann, Gaudu, Vingegaard, Poels, Van Aert

VURDERING AV FAVORITTENE:

****
– Richard Carapaz reiser seg i dag. Ineos satt i går og så på et UAE som slapp med skrekken og jobbet hardt hele dagen. Jeg tror de øyner muligheten for å isolere Pogacar tidlig. Det blir ikke lett, men de har gjort det før, og vil prøve igjen i dag. Jeg tror dagens etappe kan by på virkelig spennende sykling og at Carapaz trekker det lengste strået.
***
– Superman Lopez skal opp i høyden i dag. Det er han ikke fremmed for. Ikke sett helt rå ut foreløpig, men kommer til å være med de beste over toppen i dag tror jeg.
– Pello Bilbao har jeg ventet litt på i årets Tour. Han er en av rytterne på denne listen som nok må ha et lite forsprang inn i den siste bakken, men jeg utelukker ikke at et brudd holder helt dit. Fra toppen og ned er det ikke mange som er i nærheten av Bilbao.
**
– Dersom feltet skal gjøre opp om seier i Andorra, vil ikke Pogacar være langt unna. Han kjører strålende utfor, og er han i posisjon kan er han ikke redd for å prøve å vinne.
– Higuita er enda en rytter som ikke frykter høyden. Tvert imot kommer han til å bruke den til sin fordel. Jeg tror gårsdagens brudd kostet en del krefter og er usikker på hvor fresh han er i dag, men jeg gir ham en liten sjanse.
– Michael Woods skal helt sikkert i brudd i dag og kjempe om klatrepoeng. Han har uttalt at det er stort mål å ha den på podiet i Paris. Det vil koste krefter, men på en god dag kan kanadieren komme seg langt inn i finalen. Utforkjøring til mål viste han i går at ikke er hans beste side, men Woods er skikkelig på hjemmebane i Andorra og bør kjenne denne bakken godt.
*
– Buchmann. Sterk klatrer på gode dager. Elendig spurter. Må komme alene til mål i Andorra.
– Gaudu er litt på gang igjen etter han trøblet i varmen. Med en halvtime i sekken bør han prøve seg på et stunt i dag. Spiller kroppen på lag har han en mulighet.
– Vingegaard vil kanskje igjen forsøke å knekke Pogacar. Det er vel det en hel sykkelverden håper på i dag. Utfor er han ikke særlig sterk, og det skal bli vanskelig for dansken å vinne. Men hei, kjør på.
– Wouter Poels vil nok jobbe hardt for å sitte i dagens brudd. I går brukte han alle kreftene på klatrepoeng, noe han vil gjøre i dag også. Han skal ha en veldig god dag for å vinne, men det har han hatt før.
– Wout van Aert... Hva denne mannen pønsker på er ikke lett å vite. Hva han kan få til har vi sett. Ingenting hadde gledet meg mer enn om han slo til i dag igjen.
Tour de France
Wout van Aert snøt Cavendish for rekorden – vant på Champs-Élysées
18/07/2021 KLOKKEN 17:31
Tour de France
Blir det rekorddryss på Champs-Élysées? Her er Discoverys tips
18/07/2021 KLOKKEN 13:47