14. juli er dagen trikoloren dekker den franske landsbygda. På Frankrikes nasjonaldag ønsker alltid de franske rytterne å prestere. En av deres landsmenn gjorde tidlig alvor av å vise seg frem på den åttende etappen.
Frankrike er fortsatt uten etappeseier, og en seier på dagens etappe hadde vært kjærkomment for det sykkelglade franske folket. Franske Fabian Grellier og Marco Minnard lå i brudd fra 20 km var tilbakelagt, til 6 km gjenstod. Da var det slutt på festen i front.
Tour de France
Ekspertens dom på nordmennenes Tour de France-innsats: Gir Kristoff toppkarakter
29/07/2018 KLOKKEN 18:26
Hovedfeltet tok igjen utbryterne og det skulle stå mellom spurterne. For andre dag på rad var LottoNL-Jumbos Dylan Groenewegen først over streken.
– Jeg så målstreken og tenkte at dette er øyeblikket. Det var en god seier, sa nederlenderen etter målgang.
Groenewegen ble med serien den tredje rytteren i årets Tour de France med to etappeseiere.

Se seiersintervjuet med Dylan Groenewegen

Knuffing like før mål

Foran dagens etappe fra Dreux til Amiens ble Gaviria, Groenewegen, Sagan og Kittel løftet frem som favoritter.
Da bruddet ble hentet inn, hadde favorittene og spurtkanonen en mulighet til å kjempe om seieren. Alle de fire nevnte lå godt til 400 meter før målstreken. Sagan la godt posisjonert i front kun meter før målstreken, men den nederlandske lagkameraten til Amund Grøndahl Jansen, var sterkeste og gjentok gårsdagen. André Greipel og Fernando Gaviria krysset målstreken som nummer to og tre, men grunnet knuffing på oppløpet grep rittledelsen inn. Både Lotto Soudal- og Quick-Step-ryttene ble sendt nedover resultatlisten
Alexander Kristoff endte, uten hjelp av hjelperyttere, på fjerdeplass. Nordmannen rykket opp to plasseringen da Greipel og Gaviria ble sendt ned til 92. og 93. plass.
–– Jeg fikk ikke spurtet skikkelig. Jeg kom litt for langt bak inn på oppgjøret. Det var mye trøbbel inne på oppgjøret. Det var mange som holdt på å velte. Jeg måtte stoppe å tråkke mange ganger og fant ikke rytmen helt, sa Kristoff til Stavanger Aftenblad og det øvrige pressekorpset etter målgang.
Les også: RBK-spilleren sin spådom er nær ved å gå i oppfyllelse

Lå bak tregeste tidskjema

Dagens etappe, årets åttende, var forventet å ligne på den dagen før, og på mange måter ble det nettopp slik. Hovedfeltet holdt et rolig tempo, og lå godt bak det tregeste tidsskjemaet. Lår og krefter spares til den krevende brosteinsetappen som venter søndag.
Like etter at 20 km var tilbakelagt ryket nederlenderne Laurens ten Dam og Marco Minnard, og franskmannen Grellier. Etter 25 minutter i tremannsbrudd, slapp Sunwebs ten Dam. Hovedfeltet holdt et rolig tempo, noe som gjorde det enkelt for Wanty - Group Goberts Minnard og Direct Energies Grellier å holde en komfortabel avstand ned.
Ved 86,5 km kom dagens innlagte sprint. Franskmannen kom først av de to i front, men Demare blir først av hovedfeltet. Sagan og Gavira kom like bak og plukket viktige poeng. Vår egne Alexander Kristoff valgte å ikke delta i spurten.
På det meste lå tomannsbruddet nesten seks minutter foran toget bak dem. Sakte men sikkert krøp gruppen bak nærmere. Da rundt 30 km gjenstod økte feltet farten, men de to rytterne i front svarte så godt de klarte.
17 km før mål mens hovedfeltet holdt høy fart fant en stor velt sted. Den tok med seg en rekke utøvere i hovedfellet i bakken. Veltet rammet et stykke bak i feltet, noe som reddet de fleste spurterne, inkludert Kristoff, fra å bli rammet. Nordmannen stod derimot uten hjelperytterer og måtte klare seg selv frem til mål.
10 km før mål ga Minnaard opp, mens franskmannen fortsatt alene til det gjenstod 6 km. Da var det slutt. Hovedfeltet hentet dem inn. Med Groenewegens seier har LottoNL-Jumbo nå hatt to svært suksessfulle dager i Touren.

#AskSagan: - Godteri er førstehjelp

Tour de France
Se Kristoffs intervju etter etappeseieren
29/07/2018 KLOKKEN 17:29
Tour de France
Se sluttspurten opp Champs-Elysées: Her vinner Kristoff
29/07/2018 KLOKKEN 17:20