Etappe 18 Pau - Luz Ardiden 130 km
Torsdagens etappe er den siste muligheten for sammenlagtkanonene å gjøre opp seg i mellom i fjellene, og det er i dag klatretrøyen skal avgjøres. Pogacar er det ingen som kan gjøre noe med, så fremt han ikke sprekker totalt. Jonas Vingegaard (Jumbo Visma) fikk mye ut av gårsdagen, hvor Rigoberto Uran (EF Education NIPPO) var den store taperen.
Det store spørsmålet er, hva gjør Gabriel Rasch og Ineos Grenadiers?
Tour de France
Har etterforsket Tour de France-lag siden 3. juli – kulminerte i politirazzia
15/07/2021 KLOKKEN 08:57
– Jeg har store forventninger til Richard Carapaz. Da lagkamerat Michael Kwiatkowski slapp allerede opp Louron-Azet i går, tror jeg det var for å spare krefter til i dag. Det spørs om ikke de planlegger noe stort for i dag, sier Discoverys sykkelekspert Henrik Evensen.
LES OGSÅ: Razzia mot Tour de France-lag
Han tror likevel Tadej Pogacar stikker av med seieren.
– Jeg tror Tadej Pogacar er sulten på mer, og en klatretrøye ville vært en fin bonus i tillegg til sammenlagtseieren. Han herjet med Vingegaard og Carapaz i går, og hadde ingen problem med å avgjøre det hele til slutt.
LES OGSÅ: Stjernen mister OL
**** Tadej Pogacar (UAE Emirates)
*** Jonas Vingegaard (Jumbo Visma), Richard Carapaz (Ineos Grenadiers)
** David Gaudu (Groupama-FDJ), Ben O'Connor (AG2R Citroën Team), Wilco Kelderman (Bora Hansgrohe)
* Wout Poels (Bahrain Victorious), Michael Woods (Israel Start-Up Nation), Rigoberto Uran (EF Education NIPPO), Nairo Quintana (Arkea Samsic)
Han tror de store utfordrerne er de som kom inn like bak sloveneren på gårsdagens etappe.
Vingegaard er nå i ferd med å gå fra gutt til mann i sykkelsporten. Han kan skifte litt fokus nå, og la Carapaz prøve seg. Som Pogacar gjorde han mye jobb i går. I dag kan han sitte på hjulet til ecuadorianeren, og ta han på slutten.
LES OGSÅ: Hyller den norske hjelperen
Men Carapaz har nok skumle planer, tror Evensen.
– Han er åpenbart i god form, men har kniven på strupen nå. Det blir en tung Tour, om Ineos reiser hjem uten etappeseier. Det ser ut til at 3. plassen i sammendraget er trygg, men Carapaz er ingen god temposyklits, og bør ha en enda større luke til Uran. Jeg håper han ikke tenker på det, men bidrar til et godt sykkelritt, sier Evensen.
Her er resten av lista med forklaring.
** David Gaudu: Overrasket alle i går, og kanskje også seg selv da han klatret best av de nest beste i går. Han virker å bli bedre etter en tur i kjelleren forrige uke, og vil nok forsøke å klatre i sammendraget.
** Ben O'Connor: Har hatt en fin Tour de France så langt. Med en etappeseier kan han senke skuldrene og ha det gøy. Med det sagt ville en femteplass sammenlagt betydd mye for ham, og for det franske laget.
** Wilco Keldermann: Klatret bra i går, på tross av et fall før siste bakke. Er nummer seks sammenlagt, og med en solid tempo på sitt beste bør han være heltent i dag.
*Wout Poels og Michael Woods: De har vært katt og mus gjennom touren, og begge har en teoretisk mulighet til å vinne klatretrøya. Det blir ikke lett, og de må nok vinne etappen for å klare det. Det kommer de til å forsøke.
*Rigoberto Uran: Gårsdagens store taper. Kan han reise seg i dag? Han må i hvert fall prøve, for det står om en podiumplass i Paris. Det ville betydd mye for hans standing, og for laget som helhet.
* Nairo Quintana: En kulthelt i sykkelfeltet. Må også vinne i dag for å ta klatretrøya. I går slapp han teten tidlig, men da tror jeg det handlet om å spare krefter. Kanskje har han ladet kanonen til i dag?
Tour de France
Frustrert Froome-hjelper letter på sløret: – Jeg var veldig sint
27/07/2017 KLOKKEN 15:02
Tour de France
Husker du? Slik var Tour de France 2017
24/07/2017 KLOKKEN 16:03