Populære sporter
All sport
Vis alt

Kristoff- og Boasson Hagen-konkurrent ute av Tour de France – halve laget rakk ikke limiten

Stian Thelen

Oppdatert 09/07/2017 klokken 18:28 GMT+2

Team FDJ gikk på en smell på tidslimiten på den knallharde etappen.

Arnaud Demare

Foto: Scanpix

Se Tour de France på Eurosport Player. Slik sikrer du deg tilgang.
Det ble en tøff dag for Arnaud Démare på sykkelen på den knallhard etappen fra Nantua til Chambéry. Som lørdag falt spurteren med en etappeseier i Touren i år av hovedfeltet raskt og slet seg over fjellene.
Men blodslitet var til ingen nytte. Démare rakk ikke tidslimiten. Det samme gjorde ikke lagkameratene Mickaël Delage, Ignatas Konovalovas og Jacopo Guarnieri som skulle hjelpe spurteren.

– Bravo

Det melder hans eget lag, Team FDJ, på Twitter. Det betyr at Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff har en konkurrent mindre i spurtene i resten av rittet.
– Det er en del av spillet, men det er ikke det hyggeligste. Vi kommer til å analysere det for å forstå og komme tilbake, sier lagets sportsdirektør Marc Madiot til FDJs Twitter-konto.
FDJ-rytter William Bonnet hyller lagkompisene som prøvde å hjelpe Démare innenfor tidslimiten.
– Bravo. Å være der i gode og dårlige tider, er det å være en lagspiller, skriver Bonnet.

– Står respekt av det de gjør

Også proffsyklist Vegard Breen hyller de tre hjelperytterne til Démare. Delage, Konovalovas og Guarnieri var i utgangspunktet med i Touren for å hjelpe Démare med å vinne etappeseiere.
– Sykkelsporten er individuell. De vinner og taper sammen. Det er en del av gamet. Det er tøft gjort og det står respekt av det de gjør. Det er absolutt ingen som vil bryte Tour de France. Det er det største og alle vil til mål, sier Breen til Eurosport.no.
Fra før av er Mark Cavendish og Peter Sagan ute. Med nok en toppspurter ute av det franske sirkuset tror Fortuneo–Vital Concept-rytteren at det kan åpne seg opp muligheter for både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen. Breen påpeker at de to norske, samt Greipel er bedre rustet til treukersrittet enn konkurrenten Marcel Kittel.
– De tåler Grand Tour bra. De vil nok komme mer på høyde med Kittel. Det er ha vi sett tidligere at de står treukersritt bedre. For eksempel i dag kommer Edvald seg litt lettere gjennom enn Kittel, sier Breen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen