Det var spådd massespurt i den 16. etappen fra Le Puy-en-Velay til Romans-sur-Isère, i den flate etappen hvor Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen var spådd som gode kandidater til å stikke av med etappeseieren. Massespurt ble det, men det uten en av storfavorittene Marcel Kittel. Og nok en gang var det så vidt det ikke gikk for Boasson Hagen.
Med 400 meter igjen til mål lå Edvald Boasson Hagen godt plassert i en fjerdeposisjon blant spurtfavorittene. Men ut av siste svingen klarte han ikke å henge med på John Degenkolbs (Trek-Segafredo) hjul, og han lå dermed dårlig posisjonert på oppløpet. Likevel kom nordmannen i stor fart inn mot mål, og det var så vidt han ikke tok igjen Michael Matthews (Team Sunweb) som stakk av med etappeseieren. Eurosports sykkelkommentator mente det var den siste svingen som gjorde at Boasson Hagen ikke vant.
(Artikkelen fortsetter under videoen)
Tour de France
Har etterforsket Tour de France-lag siden 3. juli – kulminerte i politirazzia
15/07/2021 PÅ 08:57
– Det vil seg ikke altså, det er så nære igjen, sa Eurosports sykkelkommentator Arild Eriksen, som i enighet med sykkelekspert Kurt Asle Arvesen mente nordmannen hadde vunnet dersom han hadde klart å henge med på hjulet til Degenkolb.
Det var også rytteren selv enig i.
– Det var en hard etappe, men laget gjorde en kjempejobb. Jeg var litt for langt bak i sistesvingen, noen ganger skjer det. Jeg klarte det nesten, og det er synd at det ikke går, sa Boasson Hagen til Eurosport etter målgang.
Team Dimension Data-rytteren stakk dermed av med sin andre andreplass i årets Tour de France. På den syvende etappen var han millimetere unna å slå Kittel, og på 11. etappe havnet nordmannen på en tredjeplass.
Som eneste Katusha-rytter oppe i tet, klarte ikke Alexander Kristoff å holde følge med tetgruppen med 5 km igjen til mål. Han endte til slutt på en 42. plass.

Sin andre etappeseier i år

Team Sunweb gjorde en iherdig innsats med å sørge for at Kittels forsprang på poengtrøyen foran deres egen Michael Matthews ble kraftig redusert. Laget tok styringen i hovedfeltet allerede etter første kategori var passert, og syklet samlet foran i feltet nesten helt inn til mål. I massespurten stakk Matthews av med seieren, og tok dermed sin andre etappeseier i årets Tour de France.
– Å ta min andre etappeseier på tre dager er helt utrolig, jeg tror ikke at det synker inn før i morgen, sa en ordknapp etappevinner før han la til:
– Jeg hørte at Kittel ikke klarte å henge med, så da bestemte vi oss for å kjøre alt vi hadde. Det var en god mulighet til å stikke av med spurtseieren, sa australieren fornøyd.
Marcel Kittel endte på 136. plass, og det er nå kun 29 poeng som skiller Marcel Kittel (373 poeng) og Michael Matthews (344 poeng) i jakten på poengtrøyen.

Kittel med trøbbel

Edvald Boasson Hagen var en av 15 ryttere i brudd fra start av den 16. etappen i Tour de France, som var preget av angrep på angrep allerede fra start. Nordmannens brudd ble hentet raskt inn igjen, før nye brudd ble etablert.
Like før rytterne var i gang med etappens første kategoriserte stigning, 3. kategorien Côte de Boussoulet, lå Stephen Cummings, Alessandro De Marchi, Chavanel, De Gendt og Degand i tet. Hovedfeltet var ikke interessert i å la det bli noen stor luke, og en stor gruppe brøt seg raskt fri fra hovedfeltet.
Flere ryttere så ut til å slite, og en av etappens store favoritter, Marcel Kittel, måtte slippe hovedfeltet sammen med en større gruppe.
– Dette ser ikke bra ut, han ser veldig kjørt ut her Kittel, sa Eurosports sykkelkommentator Arild Eriksen om Quick-Step Floors-rytteren som til nå har vunnet fem av 15 etapper i årets Tour de France.
Tetgruppen ble hentet inn av hovedfeltet, med Team Sunweb i styringen av tempoet, i jakten på å få Michael Matthews nærmere Kittel i poengtrøyejakten. Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff lå godt plassert i hovedfeltet, som etter fjerde-kategorien hadde et forsprang på 2.12 ned til Kittels gruppe. Og med 50 km igjen til mål var forspranget økt til 4,15. Dermed lå det an til massespurt uten bæreren av den grønne trøyen.
Tour de France
Tror nådestøtet kommer på kongeetappen
15/07/2021 PÅ 08:52
Tour de France
Frustrert Froome-hjelper letter på sløret: – Jeg var veldig sint
27/07/2017 PÅ 15:02