• Se den 11. etappen i Tour de France på Eurosport Player og Eurosport 1 fra klokken 13.00 onsdag.
– Akkurat nå er han ikke den råe spurteren som han tidligere har vist, sier Kurt Asle Arvesen til Eurosport.no
Det ble heller ikke suksess for Alexander Kristoff på den 10. etappen av Tour de France. Nok en gang måtte nordmannen se Marcel Kittel stå øverst på podiet.
Tour de France
Har etterforsket Tour de France-lag siden 3. juli – kulminerte i politirazzia
15/07/2021 PÅ 08:57

– Det er vanskelig å gjøre noe med ham

Det begynner å bli en stund siden de to etappeseierene i Tour de France. Ikke siden 2014 har nordmannen triumfert i treukersrittet. Da ble det to etappeseieren til Katusha-rytteren. Eurosports sykkelekspert mener at Kristoff er blitt en litt annen type rytter.
– Han har kanskje utviklet seg til å bli en mer klassiker-type-rytter. Det kan godt være at han har mistet litt av den farten han har hatt tidligere, sier Arvesen.
Den tidligere proffrytteren, som selv står med en etappeseier i Tour de France, tror det kan bli vanskelig å slå Kittel i en spurt, men vil ikke avskrive Kristoff helt enda.
– Han hadde et fint opptrekk i tirsdag, men Marcel Kittel er i sonen nå. Han er helt ekstrem for øyeblikket. Det er vanskelig å gjøre noe med ham, men Kristoff er ikke nummer to heller, sier Eurosports sykkelekspert.
– Det er små marginer. Det er litt stang ut, men Alexander kan komme tilbake å vinne en etappe de siste to ukene.

– Jeg tror det kan være lurt

De siste årene har Kristoff sett mer farlig ut i klassikerne. Selv om Arvesen poengterer at det går an å kombinere både klassikere og spurt, tror han at det kan har gått ut over farten til nordmannen i sprinten.
– Når du er så god og sterk i klassikerne som han er mister han kanskje litt hurtighet, men det er små justeringer som gjør at du er tilbake igjen, forteller Arvesen.
Kristoffs fremtid i Katusha er uviss. På hviledagen mandag fortalte nordmannen at han har en del tilbud fra andre lag. Quick-Step er et av lagene som snuser på nordmannens signatur. Den tidligere proffsyklisten og nåværende sportsdirektør har følgende råd til Kristoff.
– Jeg ville ha funnet et lag der han får støtte i både klassikerne og i et Tour de France.
– Har han det i Katusha?
– Han har vel delvis det, men det kan være på tide at han velger noe nytt. Litt ny inspriasjon, nytt lag og dra med seg noen av hjelperytterne han har troen på. Det tror jeg kan være løsningen, svarer Eurosports sykkelekspert.
– Bør han forlate Katusha?
– Jeg tror det kan være lurt, avslutter Arvesen.
  • Se den 11. etappen i Tour de France på Eurosport Player og Eurosport 1 fra klokken 13.00 onsdag.
Tour de France
Tror nådestøtet kommer på kongeetappen
15/07/2021 PÅ 08:52
Tour de France
Frustrert Froome-hjelper letter på sløret: – Jeg var veldig sint
27/07/2017 PÅ 15:02