Katrine Aalerud fra Vestby var i aksjon i temporitt på landevei i OL i Tokyo onsdag natt.
26-åringen kom inn på tiden 34,33 minutter og endte som nr. 20.
– Nei, jeg er ikke fornøyd. Kroppen responderte ikke som jeg ville men sånn er det bare. Jeg må finne ut av det. Kanskje jeg pushet det litt for mye og ønsket det litt for mye, og at det er grunnen til at jeg ikke klarer å ta ut alt, sa Aalerud til Discovery etter rittet.
Tokyo 2020
Kaos og massevelt – Stenberg slapp med skrekken
08/08/2021 KLOKKEN 01:42
Banen i rittet var litt mer uvanlig for temporitt - og inneholdt ikke like mange tekniske utfordinger enn det som er normalt.
– Jeg mangler det lille futtet i kroppen som jeg vanligvis har, og det er jo det som skal til her i OL. Jeg håper det blir bedre OL neste gang. Jeg har ikke noe å skylde på enn meg selv, fortsetter 26-åringen.

Lagvenninne vant

Aalerud forteller at hun nå skal ta seg en pause og få kroppen på plass igjen.
– Det er skuffende at det går sånn når man kommer hit og det er et så stort mål. Men det er en unik reise å være med på og en fin erfaring før neste OL, sier Aalerud.
Tidligere i OL stilte Aalerud med Stine Borgli i det 137 kilometer lange landeveisrittet. Da havnet Vestby-jenta på en 37. plass og Borgli måtte bryte.
Aalerud er norsk tempomester og ble nr. 7 på en tempoetappe i årets Giro d'Italia. I VM i 2019 ble hun nummer 31.
Det var nederlandske Annemiek van Vleuten som kapret gullet med tiden 30:13 i temporittet. Van Vleuten er på samme lag som Aalerud, Movistar, utenfor landslag. På andre plass kom sveitsiske Marlen Reusser og på tredje nederlandske Anna van der Breggen.
Så du denne?

Her går den norske ro-duoen i vannet: – Forferdelig triste bilder

Tokyo 2020
Vil henge med i medaljekampen: – Det er det ingen tvil om
07/08/2021 KLOKKEN 18:15
Tokyo 2020
Måtte ut av Norge for å jakte OL-drømmen
05/08/2021 KLOKKEN 17:04