Populære sporter
All sport
Vis alt

Ganna sterkest blant stjernene i Tirreno-åpningen – de norske langt bak

Joakim Miøen

Publisert 07/03/2022 klokken 17:39 GMT+1

Italienske Filippo Ganna var best da sykkelrittet Tirreno-Adriatico ble innledet med tempoetappe mandag.

Filippo Ganna

Foto: Getty Images

  • Følg Paris-Nice og Tirreno-Adriatico på discovery+
Ganna hadde til slutt elleve sekunder til gode på den belgiske wonderboyen Remco Evenepoel ved målgang på den 13,9 kilometer lange etappen med start og mål i Lido di Camaiore.
Regjerende Tour de France-mester Tadej Pogacar fulgte deretter. Han var distansert med ytterligere sju sekunder til tross for en solid avslutning.
– Pogacar står distansen godt og taper bare sju sekunder. Det er en sterk avslutning. Gullduellen mellom de to gullkalvene har fått den starten vi håpet på. Perfekt for det som venter resten av uka, konkluderte Discovery-kommentator Theis Magelssen.
Den sterke danske temposyklisten Kasper Asgreen endte på fjerdeplass, mens svenske Tobias Ludvigsson sørget for to skandinaver i toppen av resultatlista med en fin sjuendeplass.
– Jeg har forberedt meg godt til Tirreno, for jeg elsker dette rittet. Jeg viste i dag hvor mye jeg vil vinne dette rittet, og dette var et godt resultat for meg og laget. Nå må vi tenke på morgendagen, sa en fornøyd Ganna etter seieren.
Sven Erik Bystrøm ble beste nordmann mandag. Han endte på 51.-plassen, et drøyt minutt bak den italienske vinneren. Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen ble henholdsvis nummer 72 og 89.
Rittet fortsetter tirsdag. Da er det ventet at spurterne vil gjøre opp om seieren.
(©NTB/Discovery)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame