Sveitsiske Schär ble diskvalifisert fra søndagens ritt som følge av at han kastet en av sine drikkeflasker til publikum. Episoden skjedde i et område der rytterne ikke hadde anledning til å kvitte seg med overflødig søppel.
Regelen om at utøverne kan kvitte seg med avfall kun på angitte steder trådte i kraft fra 1. april. Søndag ble resultatet at Schär ble diskvalifisert. Det får både hovedpersonen og andre sykkelprofiler til å reagere.
Sykling
Seiret sammenlagt i Arctic Race etter enmannsoppvisning i Trondheim
6 TIMER SIDEN
Mandag la sveitseren ut et innlegg i sosiale medier , som TV 2 var først ute med omtale , med overskriften «Kjære UCI: Derfor starter barn med sykling».
I innlegget skriver Schär om en episode fra 1997 som gjorde at han selv begynte å drømme om å bli sykkelrytter. Han reiste da til Frankrike sammen med familien for å se Tour de France. Atmosfæren tente en gnist i den da 12-årige gutten.
– På toppen av denne følelsen fikk jeg en flaske fra en sykkelproff. Denne lille plast-tingen gjorde meg helt sykkelavhengig. Vel hjemme minnet denne flasken meg hver dag om drømmen min. Jeg syklet med den gule Team Polti-flasken med stolthet. Hver eneste dag, skriver Schär.
Videre henviser 34-åringen til at han nå selv er proff, og at han under ritt forsøker å kaste sine flasker til barn langs veien. Flaskene kaster han rolig, der det oppleves som trygt å ta imot dem, skriver Schär.
Sveitserens innlegg har skapt mange reaksjoner. I kommentarfeltet har en rekke sykkelprofiler gitt Schär støtte, blant dem Thor Hushovd.
– Enig med deg, skriver den norske legenden om kritikken rundt den ferske regelen.
(©NTB)

Her knekker han rett før målstreken: - Er det mulig?

Arctic Race of Norway
Norsk stjerneskudd tok sammenlagtseieren etter suveren sisteetappe i Arctic Race
6 TIMER SIDEN
Sykling
Jakobsen sikret EM-tittelen på sykkel – Kristoff sjanseløs
9 TIMER SIDEN