Lørdagens sjuende etappe var av det krevende slaget med mange kilometer i de franske fjellene. Til mål i Valdeblore La Colmiane etter 166,5 kilometer på veien kom Nairo Quintana i ensom majestet etter å ha satt inn flere rykk. Siste gang greide ingen å følge.
Han tok dermed karrierens 44. seier som profesjonell sykkelrytter. Ingen colombianer har flere.
– Jeg prøver alltid å vinne med eleganse, og i dag prøvde jeg også å gi laget mitt litt glede i en vanskelig situasjon. Seieren var en gave til dem alle, sa Arkéa-rytteren.
Sykling
Fremtiden til Boasson-Hagen avklart
21/10/2021 PÅ 13:57
– Nå skal jeg hjem til Colombia for å være hos familien min.

Gjennom helvete

Nærmest Quintana fulgte belgieren Tiesj Benoot. Han var slått med 47 sekunder. Den franske stjernen Thibaut Pinot ble nummer tre.
I sammendraget ble det seier til tyske Schachmann. Han sto imot angrepet fra nevnte Benoot og vant til slutt med 18 sekunders margin.
– Det var veldig, veldig tøft. De tre siste kilometerne slet jeg meg gjennom helvete og brøt smertegrensen. Nå føler jeg meg som om jeg er i himmelen, sa Schachmann etterpå.

Det største

– Dette er ikke min første triumf, men det er den største så langt. Mange har tvilt på meg som en sammenlagtvinner i etapperitt, men nå har jeg vunnet det mest prestisjetunge av de ukelange rittene.
Ingen nordmenn deltok i rittet.
Paris-Nice skulle etter planen ha blitt avsluttet søndag, men den siste etappen er avlyst som følge av frykt for spredning av koronaviruset.
Flere lag trakk seg fra rittet allerede i forkant av lørdagens etappe. Den danske verdensmesteren Mads Pedersen reiste blant annet hjem.
(©NTB)
Sykling
Stenberg invitert til banesyklingens Champions League
19/10/2021 PÅ 13:36
Sykling
Kvinnen bak Tour de France-massevelten slipper trolig fengsel
14/10/2021 PÅ 16:26