Sykling

Quintana skrev colombiansk sykkelhistorie da Schachmann vant Paris-Nice

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Nairo Quintana

Foto: Getty Images

AvEurosport
14/03/2020 på 14:40 | Oppdatert 14/03/2020 på 16:51

Nairo Quintana gikk solo og vant siste etappe av sykkelrittet Paris-Nice. Tyske Max Schachmann tok sammenlagtseieren.

Lørdagens sjuende etappe var av det krevende slaget med mange kilometer i de franske fjellene. Til mål i Valdeblore La Colmiane etter 166,5 kilometer på veien kom Nairo Quintana i ensom majestet etter å ha satt inn flere rykk. Siste gang greide ingen å følge.

Han tok dermed karrierens 44. seier som profesjonell sykkelrytter. Ingen colombianer har flere.

Sykling

Her avgjøres Milano-San Remo

08/08/2020 PÅ 17:15

– Jeg prøver alltid å vinne med eleganse, og i dag prøvde jeg også å gi laget mitt litt glede i en vanskelig situasjon. Seieren var en gave til dem alle, sa Arkéa-rytteren.

– Nå skal jeg hjem til Colombia for å være hos familien min.

Gjennom helvete

Nærmest Quintana fulgte belgieren Tiesj Benoot. Han var slått med 47 sekunder. Den franske stjernen Thibaut Pinot ble nummer tre.

I sammendraget ble det seier til tyske Schachmann. Han sto imot angrepet fra nevnte Benoot og vant til slutt med 18 sekunders margin.

– Det var veldig, veldig tøft. De tre siste kilometerne slet jeg meg gjennom helvete og brøt smertegrensen. Nå føler jeg meg som om jeg er i himmelen, sa Schachmann etterpå.

Det største

– Dette er ikke min første triumf, men det er den største så langt. Mange har tvilt på meg som en sammenlagtvinner i etapperitt, men nå har jeg vunnet det mest prestisjetunge av de ukelange rittene.

Ingen nordmenn deltok i rittet.

Paris-Nice skulle etter planen ha blitt avsluttet søndag, men den siste etappen er avlyst som følge av frykt for spredning av koronaviruset.

Flere lag trakk seg fra rittet allerede i forkant av lørdagens etappe. Den danske verdensmesteren Mads Pedersen reiste blant annet hjem.

(©NTB)

Sykling

Belgisk seier etter spurtdrama i klassikeren

08/08/2020 PÅ 16:36
Sykling

Fikk skylden for skrekkvelten - nå vil han ikke sykle på flere måneder

08/08/2020 PÅ 16:26
Relatert
Sykling
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen