Populære sporter
All sport
Vis alt

Supertalentet får brosteinsdebut: – De rittene som er kulest å se på TV

Theis Magelssen

Oppdatert 26/02/2022 klokken 11:27 GMT+1

Tobias Halland Johannessen skal måle krefter mot verdenseliten i Omloop Het Nieuwsblad.

Tobias Halland Johannessen

Foto: Getty Images

  • Se Omloop Het Nieuwsblad lørdag fra klokken 13:30 på discovery+
For første gang stiller et norsk lag på start i herrenes utgave av Omloop Het Nieuwsblad. Lørdag stiller Uno-X til start for både menn og kvinner. I samme anledning får stortalentet Tobias Halland Johannessen sin debut i den belgiske brosteinsklassikeren.
22-åringen merker at dette er litt annerledes enn det han har syklet så langt i karrieren.
Jeg tenker at man selvfølgelig merker stemninga og at det blir litt mer kaos enn man er vant til. Men samtidig så er det jo bare et sykkelritt. Alle er litt nervøse, så jeg gleder meg egentlig bare til å komme i gang og å kjenne litt på hvordan det er, sier Halland Johannessen til Discovery.
– Så kan man ha uflaks og flaks og det er mye som kan skje. Det er ikke alt man får gjort noe med, så jeg prøver bare å ha lave skuldre. Så vet man at man har et veldig sterkt lag her. Det kan bli moro.

Fra fjell til brostein

Halland Johannesssen tok årets første proffseier opp en tøff bakke på kongeetappen i det franske etapperittet Etoile de Bessèges. Tidligere har Drøbak-syklisten vunnet Tour de l'Avenir, kjent som ungdommens Tour de France.
Fjell kan han godt, men Uno-X-syklisten utelukker ikke at også brostein kan få en viktig plass i hans karriere.
– Det er litt det jeg vil bruke det året her til å prøve litt forskjellig. Hvis dette føles veldig riktig så er det et ritt jeg har lyst til å kjøre i fremtiden også. Jeg synes det er de rittene som er kulest å se på TV og de man ser mest på. Jeg gleder meg til å prøve det og å se hvordan det er og hvordan jeg takler det.
Akkurat hva som venter gjennom 204 hektiske mil i Belgia er ukjent.
– Jeg har ikke peiling, men det blir nok et hektisk ritt og jeg tror jo at jeg synes det skal være gøy. Heldigvis så kommer man fra terrengsykkel og sykkelcross så jeg er ikke så nervøs for det tekniske. Jeg skal ha lave skuldre og prøve å ha det gøy og se hva det holder til.
  • Se Omloop Het Nieuwsblad lørdag fra klokken 13:30 på discovery+

Ser mot tre lagkompiser

Uno-X stiller til start i Omloop Het Nieuwsblad med med flere gode toppkort enn Halland Johannessen.
Rasmus Fossum Tiller har tidligere vist stort potensiale i brosteinsrittene, blant annet ved å vinne Dwars Door Het Hageland i 2021.
– Jeg tror han har alle muligheter til å gjøre det ekstremt bra. Drømmen er jo at han sitter i første gruppe til slutt og at vi får ham dit billigst mulig, så får man ta det derfra.
– Så er det ikke bare han. Man har også en Erik Resell som er gjennomsterk og Anders Skaarseth som kan sitte fint i det. Vi har mange kort å spille på. Det er ikke noen tvil om at det rittet passer Rasmus veldig bra. Så får man gjøre opp om slutten hvem som sitter der.
Og for Halland Johannessens egen del, så tenker han ikke så mye på resultatet han selv sykler inn til. Den unge syklisten ser bare fram til å kunne utforske enda mer av sykkelverdenen.
– Jeg føler egentlig bare at jeg gleder meg jeg nå, til å prøve det her og.
  • Se Omloop Het Nieuwsblad lørdag fra klokken 13:30 på discovery+
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame