Ny topplassering til Rasmus Tiller da Merlier knuste alle

Andreas Hopen

Oppdatert 16/03/2022 klokken 17:36 GMT+1

Storfavoritten i Danilith Nokere Koerse Tim Merlier innfridde forventningene og vant. Rasmus Tiller inn til en sterk sjetteplass.

Se Tiller sikre sjetteplassen her

Det 198,8 km lange løpet i Belgia endte med spurt fra en mindre gruppe i Nokere nordøst for den belgiske byen Waregem.
Mandalitten Søren Wærenskjold tauet frem Rasmus Tiller inn mot den siste kilometeren, og 23-åringen lå i god posisjon inn på oppløpet. Storfavoritten Tim Merlier åpnet spurten tidlig og holdt hele veien frem og vant overlegent foran Max Walscheid (Cofidis) og Arnaud De Lie (Lotto Soudal). Rasmus Tiller fikk for langt frem og ble nummer seks foran store navn som Hugo Hofstetter (Arkea-Samsic) og Pascal Ackermann (UAE Team Emirates).
Se innspurten i toppen av saken.
Dette var Tillers fjerde topp 10-plassering for sesongen, og hans tredje strake topp ti-plassering i endagsritt i Belgia. Tillers mest imponerende plassering i år var hans sjetteplass i Omloop Het Nieuwsblad i slutten av februar.
Uno-X stilte med flere sterke kort i endagsrittet med både Rasmus Tiller og spurter Kristoffer Halvorsen. Men etter stadige bruddforsøk og høyt tempo i hovedfeltetet falt Havlrosen av hovedfeltet med en runde igjen.
Anders Skaarseth, Søren Wærenskjold og Rasmus Tiller var de eneste Uno-X-rytterne som satt igjen i feltet i finalen. Mandalitt Wærenskjold fikk i oppgave å posisjonere Tiller, og dessverre var 25-åringen litt for langt bak i feltet da spurten startet like etter den siste motbakken.
Jonas Iversen Hvideberg (Team DSM), August Jensen (Human Powered Health) og Vegard Stake Laengen (UAE Team Emirates) var også med i løpet sør i Belgia.