Van Aert (Jumbo-Visma) og van der Poel (BKCP-Corendon) utgjorde frontduoen de siste 30 kilometerne av det gjeve rittet. Med bare noen hundre meter til mål, senket de farten og ventet på hverandres neste trekk.
Skulder ved skulder spurtet de over målstreken – van der Poel noen få centimeter foran Van Aert. Dermed kunne nederlenderen juble for sin aller første seier i Flandern rundt.
– Jeg våget ikke å feire. Jeg ble fortalt to ganger at jeg vant, men jeg ba om bekreftelse ti ganger. Dette gjør opp for så mye, sa en sliten og fornøyd van der Poel etter sluttspurten.
Giro d'Italia
Se høydepunkter fra en heseblesende 14. etappe
3 TIMER SIDEN

Spurtsterke Kristoff

Alexander Kristoff klarte ikke være med da de to i teten gikk i brudd, men gjorde som i fjor og syklet inn til tredjeplass.
Med ti kilometer igjen lå 33-åringen i det som var igjen av hovedfeltet og knivet om en god plassering inn mot oppløpet.
I kamp med blant andre franske Anthony Turgis (Total Direct Energie) og belgiske Yves Lampaert (Elegant-Quickstep) skrudde Kristoff på turboen og så seg ikke tilbake da han knep den siste podieplassen.
I 2015 knuste han alle i Belgia og ble den første nordmannen til å vinne Flandern rundt.
Se Kristoffs spurt her. Saken fortsetter under videoen:

Her knuser Kristoff resten av hovedfeltet

Stygg velt

Den gjeve vårklassikeren, som i år måtte gjennomføres om høsten grunnet virussituasjonen, bød også på dramatikk underveis.
Med 35 kilometer igjen kolliderte verdensmester Julian Alaphilippe i en motorsykkel og ble liggende på asfalten i smerter. Franskmannen hadde før det ligget i teten sammen med van Aert og van der Pool og hadde et minutt ned til hovedfeltet.
Franskmannen ble raskt behandlet, men så ut til å ha skadet høyre håndledd og skulder. Han forlor arrangementsområdet med armen i fatle. Ifølge Deceuninck Quickstep-laget er han ferdig for sesongen.
Sven Erik Bystrøm, Edvald Boasson-Hagen, Rasmus Tiller og Amund Grøndahl Jansen deltok også i rittet, men klarte ikke å hevde seg i toppen.
(©NTB)
Se episoden Alaphilippe var involvert i:

Verdensmesteren skriker i smerte etter krasj med motorsykkel

Giro d'Italia
Sammenlagtskanonene testet hverandre da Carapaz kjørte seg inn i rosa trøye
4 TIMER SIDEN
Giro d'Italia
Foss med skumle planer i Giroen: – Går for seier
10 TIMER SIDEN