Populære sporter
All sport
Vis alt

Pogacar forsvarte seieren – vant Il Lombardia

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 08/10/2022 klokken 17:09 GMT+2

Den slovenske superstjernen Tadej Pogacar var sterkest i avslutningen og vant årets siste sykkelmonument Il Lombardia lørdag. Han seiret også i fjor.

Tadej Pogacar

Foto: Getty Images

UAE-stjernen Pogacar hadde gode forutsetninger for seier mot slutten, og med to mil igjen stakk han og Movistar-rytter Enric Mas fra resten. Spanske Mas forsøkte å støte på sloveneren, men greide ikke å riste ham av seg.
Etter hvert kom Bahrain-Victorious-rytter Mikel Landa opp til duoen, men verken han eller landsmann Mas kunne hindre Pogacar-triumf. Pogacar vant spurtoppgjøret mot Mas.
– Det er fantastisk å komme tilbake og gjenta triumfen. Jeg har ikke ord for hvor takknemlig jeg er overfor laget. Det var perfekt, konkluderte Pogacar i et intervju vist på Discovery.
Pogacar fikk også spørsmål om hvordan han vil rangere 2022-sesongen.
– Jeg vil si nesten perfekt, svarte Pogacar.
picture

Se den episke duellen mellom Vingegaard og Pogacar

Tour de France-vinner Jonas Vingegaard måtte slippe da Pogacar og Mas stakk. Han ble nummer 16 lørdag.
Den 116. utgaven av endagsrittet gikk over flere bratte stigninger fra Bergamo til Como i Italia. Fire nordmenn stilte til start. Det var Tobias Foss (Jumbo-Visma), Carl Fredrik Hagen (Israel-Premier), Odd Christian Eiking (EF Education) og Andreas Leknessund (DSM).
Ingen av dem greide imidlertid å hevde seg. Tre norske måtte slippe foran den første finalebakken, men Leknessund satt på halen av feltet. Ingen av nordmennene var i seierskampen til slutt. Leknessund ble nummer 40, nær sju minutter bak Pogacar.
Lørdag avsluttet veteranene Alejandro Valverde og Vincenzo Nibali sine respektive karrierer på sykkelen. Nibali har gått til topps i monumentet på hjemmebane to ganger (2015 og 2017).
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame