Populære sporter
All sport
Vis alt

Hindley tok over ledertrøya etter Carapaz-kollaps: – Vil dø for å forsvare den rosa trøya

Joakim Opphus

Oppdatert 28/05/2022 klokken 19:39 GMT+2

Alessandro Covis solobrudd fem mil før mål holdt helt inn på den 20. etappen av sykkelrittet Giro d'Italia. Richard Carapaz kollapset helt og mistet ledertrøya.

Her ryker strikken for Carapaz – se de dramatiske siste kilometerne

Lørdagens etappe var en fjelletappe på 168 kilometer, med start i Belluno og målgang i Marmolada nord i Italia.
Den store spenningen lå i om australske Jai Hindley kunne ta inn de tre sekundene han lå bak Ineos-rytter Richard Carapaz i sammendraget.
Carapaz som har vokst opp på over 2000 meters høyde i Ecuador, var ventet å ha et lite fortrinn over australieneren når giro-feltet skulle opp i høyden på den 20 etappen.
Men på de siste kilometerne var det faktisk ecuadorianeren som stivnet fullstendig, mens Hindley med god drahjelp fosset i mål og overtok ledertrøya fra Carapaz.
– Jeg visste at dette kom til å bli den avgjørende etappen i rittet. Jeg visste at det var en brutal avslutning og at jeg kunne utgjøre en forskjell der, sa Hindley etter etappen.
– Vi holdt oss tålmodige og sparte energi til i dag, og det var perfekt. Jeg vil dø for å forsvare den rosa trøya, sier han videre.
Carapaz kom i mål ett minutt og 28 sekunder bak Hindley, men ecuadorianeren klarte å holde spanske Mikel Landa bak seg i sammendraget. Landa er 26 sekunder bak Carapaz.
Hindley har dermed ett minutt og 25 sekunder å gå på før morgendagens avsluttende tempoetappe i Verona.

Italiensk etappeseier

Etter flere små brudd under etappen, valgte italienske Alessandro Covi (UEA) å sette inn støtet 115 kilometer før mål. Etappen ble avsluttet opp en 13 kilometer stigning opp fjellpasset Passo Fedai. Bedagelig tempo i gruppene og hovedfeltet bak, gjorde at Covi klarte å holde unna og ta seg sin første etappeseier i en Grand Tour.
Slovenske Domen Novak, som kom inn halvminuttet bak Covi, tok andreplassen. Italienske Giuolo Ciccone rullet inn til 3.-plassen.
Søndag går siste etappe av årets Giro d'Italia. Da står en tempoetappe i Verona for tur.
Tobias Foss (Jumbo-Visma) er eneste nordmann i årets ritt. På lørdagens etappe rullet han inn til en 96.-plass, 30 minutter bak vinneren Covi. Nordmannen ligger som nummer 55 i sammendraget.
(©NTB/Discovery)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame