Populære sporter
All sport
Vis alt

Tobias Foss klatret 26 plasser i sammendraget: – Rett og slett bunnsolid

Joakim Opphus

Oppdatert 07/05/2022 klokken 18:48 GMT+2

Tobias Foss viste en strålende tempoform på den andre etappen av Giro d'Italia.

Se høydepunktene fra den andre etappen av Giro d'Italia 2022

Etter en finfin 33. plass på gårsdagens åpningsetappe i giroen for Tobias Foss var det en 9,2 kilometer lang tempo i Budapest sentrum som ventet på dag to.
En tempo som i likhet med den første etappe ble avsluttet med en stigning opp til mål og som i utgangspunktet passet Vingrom-syklisten veldig bra.
Og 24-åringen leverte varene og viste en strålende tempoform. Foss kjørte inn til en foreløpende andreplass i mål, fire sekunder bak den italienske tempomesteren Matteo Sobrero.
– Dette er meget bra. Dette er rett og slett bunnsolid, sa Discoverys sykkelekspert Henrik Evensen når Foss passerte målstreken.
Det skulle derimot komme flere gode temporyttere bak Foss som skjøv den norske tempomesteren ned fra podiet. Nordmannen endte til slutt på en sjetteplass på etappen, 17 sekunder bak vinneren.
Foss klatret hele 26 plasser i sammendraget etter den sterke tempoen. Han ligger på en sjuendeplass i sammendraget, 28 sekunder bak Mathieu van der Poel som leder.
– Det var en god tempo. Jeg er ganske komfortabel med tempoer, og liker å kjøre de veldig godt. I dag var det en ordentlig kraft-tempo, mellom alle de tekniske svingene som passet meg bra. Jeg er veldig glad for at jeg klarte å levere en god tempo i dag, fortalte Foss til Discovery etter etappen.
Se hele intervjuet i videoen under:
picture

Foss etter råsterk tempo: – Glad jeg klarte å levere

Britisk overraskelse

Kampen om etappeseieren skulle stå mellom britiske Simon Yates og gårsdagens vinner van der Poel.
Yates hadde levert en utrolig sterk tempo og kjørt inn til bestetid, hele fem sekunder foran tempo-verdensmesteren fra VM i Bergen i 2017, Tom Dumoulin.
– Det er helt vilt det Simon Yates har levert her, sa Evensen.
Siste startende på etappen var gårsdagens vinner Mathieu van der Poel. Mannen i den rosa trøye kjørte også en meget sterk tempo, men han måtte til slutt se seg slått av Yates med tre sekunder i mål.
– Det er en kjempetempo av van der Poel, men det er en enda større tempo av Simon Yates. Han herjet i giroen i 2018, så røk det på tampen, men dette er en brite som er på revansjejakt i de neste ukene, sa kommentator Theis Magelssen.
Yates tempotriumf var hans femte etappeseier i giroen.
– Min beste seier, det er helt sikkert. Det var en litt uventet seier, men jeg tar det jeg kan få, sa Yates i seiersintervjuet.
Van der Poel beholder likevel med den gode tempoen ledertrøya. Han leder med 11 sekunder foran Yates.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame