Quick-Step-rytteren vant to av de tre etappene da årets utgave av rittet ble innledet i Israel. Han måtte vente nesten to uker på å kunne feire en virkelig hjemmeseier, men fredag var tiden inne.
– Dette er fantastisk. Etter noen vanskelige dager var dette akkurat hva jeg trengte, og hva laget trengte. De har jobbet hardt for meg flere dager og fortjente dette, sa Viviani ifølge cyclingnews.com.
Giro d'Italia
Froome etter sammenlagtseieren: – Dette er drømmen
27/05/2018 KLOKKEN 17:35
– Det har vært noen dager hvor ting slett ikke gikk vår vei, men vi kjemper hardt for at jeg skal kunne beholde poengtrøya helt til mål i Roma, og vi hadde veldig lyst på en ny seier etter den flotte starten i Israel.
Etter 180 flate kilometer fra Ferrara til Nervesa della Battaglia ble det som ventet massespurt. Det siste bruddet ble innhentet seks kilometer før mål, og derfra tilhørte dagen spurterne og deres opptrekkere.
Sam Bennett (Bora) og Viviani hadde begge to etappeseirer i årets Giro, og til sist sto det om hvem av dem som skulle få sin tredje. Iren kom sterkt mot slutten, men Viviani holdt seg foran og kunne juble for seier.
Nederlenderen Danny van Poppel (LottoNL) ble nummer tre.
Sammenlagt ble det ingen vesentlige endringer. Briten Simon Yates fra Mitchelton-laget beholder den rosa ledertrøya før rytterne lørdag legger ut på en tøff fjelletappe til Monte Zoncolan. Han er 47 sekunder foran Tom Dumoulin.
(©NTB)
Giro d'Italia
Bennett vant Giro-avslutningen – Froome tok sammenlagtseieren
27/05/2018 KLOKKEN 17:18