Dumoulin var to sekunder raskere enn den australske Rohan Dennis på den 9,7 kilometer lange etappen i sentrum av Jerusalem.
Chris Froome var i mål slått med hele 37 sekunder av den nederlandske vinneren.
Giro d'Italia
Froome etter sammenlagtseieren: – Dette er drømmen
27/05/2018 KLOKKEN 17:35
Tidligere fredag pådro seg firedoble Tour de France-vinneren seg kutt og skrubbsår på høyre side av kroppen da han veltet under en treningstur i den israelske hovedstaden.
Både Froomes trøye og sykkelbukse var opprevet etter det ublide møtet med asfalten. Stjernerytteren syklet tilbake til Sky-lagets buss for å få medisinsk behandling etter uhellet.
Saken fortsetter under videoen:

Giro d'Italia: Se høydepunktene tempoetappen

Sky-laget meldte senere at han ikke har pådratt seg noen betydelig skade, men det var ingen god start for rytteren som har skapt negative overskrifter ved å konkurrere videre mens han har en dopingsak hengende over seg.
Under åpningstempoen var han tydelig preget av det som hadde skjedd.
Froome prøver å bli den tredje syklisten som samtidig er regjerende mester i alle tre Grand Tour-ritt. Han vant både Tour de France og Vuelta a España i fjor.
Vegard Stake Laengen er eneste norske deltaker i årets Giro. Han skal forsøke å hjelpe UAE-lagets italienske kaptein Fabio Aru til en sterk plassering i sammendraget. Fredag ble Stake Laengen nummer 86 i prologen i Jerusalem.
Askerbøringen var slått med ett minutt og seks sekunder av Dumoulin.

Se intervjuet med Dumoulin

(©NTB)
Giro d'Italia
Bennett vant Giro-avslutningen – Froome tok sammenlagtseieren
27/05/2018 KLOKKEN 17:18