Eurosport

Tårene trillet for van Garderen: – Endelig

Tårene trillet for van Garderen: – Endelig

25/05/2017 16:58Oppdatert 25/05/2017 17:59

Ikke mye har gått Teejay van Garderens vei de siste årene, men endelig kunne amerikaneren slippe jubelen løs.

Eurosport Player : Se direkte

Direkte på Eurosport

BMCs Teejay van Garderen fikk endelig en etterlengtet opptur da han tok seieren på den 19. etappen i Giro d'Italia torsdag.

Amerikaneren som stort sett har opplevd skuffelser de siste sesongene, og til slutt bestemte seg for å fjerne seg fra sosiale medier på grunn av alle de vonde følelsene, tok til tårene etter å ha slått Sky-rytter Mikel Landa i spurten.

– Teejay van Garderen vinner denne gale etappen, slo Eurosport-kommentator Arild Eriksen fast idet BMC-rytteren hevet armene i været.

– Han har bare hatt motgang på motgang på motgang de siste årene. Det har ikke vært mye som har gått hans vei. Endelig for Teejay, fortsatte han.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video - Endelig for van Garderen

01:51

Etter å ha fått tørket litt tårer og summet seg, var det en sjeleglad BMC-kaptein som møtte pressen.

– Det har vært noe tøffe år i det siste med tanke på sammenlagtkonkonkurransen i de store rittene. Det er en helt utrolig følelse endelig å få den første Grand Tour-etappeseieren, særlig her i et område som jeg kjenner så godt. Landa er en veldig rask spurter, og jeg tok ingenting for gitt før jeg trillet over mål, sa vinneren selv til Eurosport etter etappen.

Samtidig støtet sammenlagtkandidatene på hverandre et lite stykke bak van Garderen og co., men Vincenzo Nibali, Nairo Quintana og lederen Tom Dumoulin fulgte hverandre helt inn til mål. Trioen var over målstreken drøye minuttet etter van Garderen.

Dumoulin beholder ledelsen i det prestisjetunge rittet. Nederlenderen er 31 sekunder foran colombianske Quintana, mens italienske Nibali på tredjeplass er et minutt og tolv sekunder bak Dumoulin.

– Fullstendig overlegent av Tom Dumoulin i dag. Han spiller ball i hatt med de andre sammenlagtfavorittene, konkluderte en hæs Eriksen.

(NTB/Eurosport.no)

0
0