Reggio Calabria - Terme Luigiane (217 km) - se Giro d'Italia på Eurosport Player
Silvan Dillier (BMC) ble sittende i et brudd som aldri ble kjørt i på den sjette etappen av Giro d'Italia. Der var han sterkest og spurtet inn til seier.
Tre ryttere kjempet om å komme først over målstreken på etappen. Jasper Stuyven (Trek - Segafredo), Lukas Pöstlberger (Bora - Hansgrohe) og Dillier. Rytterne hadde mer enn nok tid til å kikke på hverandre den siste kilometeren. Det stoppet nærmest helt opp da ingen ville kjøre. Det gjorde at hovedfeltet nærmet seg.
Giro d'Italia
Her sikrer Dumoulin sammenlagtseieren i Giro d'Italia
28/05/2017 PÅ 15:35
Problemet var bare at flere biler lå mellom bruddet og hovedfeltet som nærmet seg, og det gikk ikke an å få de vekk.
– Det kunne blitt dramatisk med bilene som lå imellom som de ikke fikk ut. Hvis hovedfeltet skulle passert bilene på hver side, kunne det blitt litt spesielt, sa Eurosport-kommentator Arild Eriksen.
Dagens ekspert-kommentator hos Eurosport, Edvald Boasson Hagen, var ikke imponert.
– Det kunne absolutt blitt kaos der. Det var flaks at de klarte det. De hadde ikke beregnet det med så stor avstand i bunn. Det var flaks at det gikk bra, sa Boasson Hagen.
For det gikk heldigvis bra, og med 300 meter igjen til mål satte Dillier inn støtet. Stuyven klarte å legge seg i rygg, men kom seg aldri forbi.
Dermed ble det sveitisk seier i Giroen. Det er Dilliers største seier i karrieren.
Bob Jungels satt i hovedfeltet og leder fortsatt rittet sammenlagt. Fredag venter 224 kilometer fra Castrovillari til Alberobello. Den ser du på Eurosport Player.

Se avslutningen på den sjette etappen

Stor avstand med 10 km igjen

Med i overkant av ti kilometer igjen mente Eurosports sykkelkommentator Arild Eriksen at bruddet ville holde inn. Da var det rundt tre minutter ned til hovedfeltet.
– Nå begynner det å se veldig lovende ut for det bruddet, sa Eriksen.
Dagens ekspertkommentator for Eurosport, Edvald Boasson Hagen, var enig.
– Sky er vel egentlig ikke interessert i å kjøre, og det er vel heller ingen grunn til at de andre skal kjøre, kommenterte Dimension Data-rytteren.
Med ti kilometer igjen var det to minutter og 40 sekunder opp til bruddet.
Det ble for mye å hente for hovedfeltet.
Onsdagens etappe ble vunnet av Fernando Gaviria. Colombianeren tok tidligere i uken avstand fra kallenavnet han har fått.
Like bra gikk det ikke for Luka Pibernik:
Giro d'Italia
Dumoulin sikret historisk seier: – Helt sprøtt
28/05/2017 PÅ 15:35
Giro d'Italia
Giro d'Italia avsluttes på ærverdige Monza-banen
27/05/2017 PÅ 15:40