Fra klokken 14.30 onsdag kan du se sykkelrittet La Flèche Wallonne hos oss på Eurosport 1 og Eurosport Player. Det spesielle med denne belgiske Ardenne-klassikeren er avslutningen, den bratte og steintunge Mur de Huy-stigningen. Her kommer stigningprosenten opp mot 25, noe som er helt ekstremt.
– Ja, dette er en klassiker! Avslutningen er svært bratt. Det er mange år siden, jeg tror sist var i 2009, et brudd gikk inn. Rittet er ofte veldig kontrollert inn mot siste stigning, så smeller det! Da vil det stå mellom de eksplosive klarterne, sier Eurosports sykkelkommentator, Arild Eriksen, til Eurosport.no.
– Hvem er favorittene i dag?
Critérium du Dauphiné
– Dette hadde jeg ikke ventet
04/06/2018 PÅ 15:58
– Alejandro Valverde er nok den store favoritten. Men du har en del ryttere som kan beskrives som en mellomting av gode spurtere og klatrere, slik som Michael Albasini og Tim Wellens. De kan også hevde seg i dag, sier Eriksen.
Det er også to norske innslag i årets La Flèche Wallonne. En sykdomsplaget Lars Petter Nordhaug stiller til start for Agua Blue Sport mens Sindre Lunke representerer Team Sunweb.
– Dette er et ritt som kunne passet for Lars Petter, men det er mer tvilsomt nå som han har vært ute med sykdom, vi får bare håpe han har gode bein. Sindre er mer glad i lengre og slakere bakker, så han får nok en hjelperytterrolle i dag, avslutter Eriksen.
Odd Christian Eiking skulle syklet rittet for FDJ, men må stå over med magetrøbbel.
Flèche Wallonne ser du altså på Eurosport 1 og Eurosport Player fra klokken 14:30.
Sykling
Landslagssjefen tar Eiking kraftig i forsvar
11/09/2017 PÅ 14:26
Flèche Wallonne
Magekatarr stopper Eiking
18/04/2017 PÅ 15:25