Onsdag bekreftet EF Education NIPPO at de vant kampen om signaturen til Odd Christian Eiking. Det betyr at askøyværingen forlater Wanty Groupe Gobert etter inneværende sesong for å ikle seg de rosa trøyene til det amerikanske laget.
– Jeg trenger å være en plass hvor jeg kan vokse og utvikle meg, og EF ser ut til å være en veldig god plass å utvikle seg, sier Eiking i pressemeldingen fra laget.
Askøyværingen forteller at årets utgave av Vuelta Espana, hvor han ble nummer elleve sammenlagt har forandret han.
Mémorial Frank Vandenbroucke
Tiller med sterk andreplass i Belgia
17 TIMER SIDEN
– Det har endret meg som rytter. Det ga meg mer selvtillit, og jeg så at det er mulig å holde følge med noen av de beste rytterne i feltet. Jeg ønsker å fortsette det jeg har begynt på, fortsetter Eiking.
I tillegg til suksessen i Vuelta Espana, ble Eiking nummer syv i Classica San Sebastian og nummer to sammenlagt i Arctic Race. I EF Education NIPPO skal han sykle under Thor Hushovds gamle sjef og lagkamerat Jonathan Vaughters.
– Jeg har fulgt med Eiking hele sesongen. Han var veldig bra i San Sebastian, han vant nesten Arctic Race, og hadde en glimrende periode i rød trøye, og ble nesten topp ti sammenlagt. Jeg pratet med agenten hans hele tiden, og når muligheten kom, så nølte jeg ikke, sier Vaughters om lagets nyeste tilskudd.

– Han har mot

I 2020 syklet Kristoffer Halvorsen på laget, før motivasjonen hans fikk en knekk under korona. Halvorsen sykler nå for UNO-X Development Team.
Overgangsvinduet for syklister åpnet 1. august. Vaughters forteller at han ble imponert da Eiking ikke ville snakke om kontrakt før han hadde overbevist på sykkelen.
– Da han sa det, tenkte jeg at denne fyren har mot som takker nei til et potensielt tilbud for å vise hva han er verdt først. Veldig få ryttere i hans posisjon gjør det. At han ville vise seg frem viser en holdning som vil ta han langt, fortsetter Vaughters.
I EF Education NIPPO blir Eiking lagkamerat med tidligere Flanderen-vinner Alberto Bettiol, danske Magnus Cort som vant tre etapper i årets Vuelta Espana og Rigoberto Uran som ble nummer ti sammenlagt i årets Tour de France.
Discovery har gjentatte ganger denne uken forsøkt å få Eiking i tale, uten hell.
Münsterland Giro
Topp ti glapp for Uno-X i Tyskland – nederlandsk spurttalent med knusende seier
I GÅR KLOKKEN 15:23
Sykling
Blir ny sportsdirektør i Uno-X
03/10/2022 KLOKKEN 07:36