PS! Carl Fredrik Hagen skulle syklet Volta Valenciana, men sto av før start grunnet sykdom. Alexander Kristoff og Tobias Foss er med i rittet.
– Jeg håper at jeg skal først og fremst få ut det jeg er god for. Få ut potensialet mitt, slik som jeg gjorde i en del løp i fjor, sier Hagen, som sykler for World Tour-laget Lotto Soudal.
Sykling
NÅ: Se lagpresentasjonene til Tour de France
2 TIMER SIDEN
– 2019-sesongen var et gjennombrudd. Det var fin progresjon, og helt fantastisk at alt klaffet i Vueltaen , sier Eurosports sykkelekspert Lars Petter Nordhaug.
De gode prestasjonene gir Hagen mer frihet fra laget før årets sesong.
– Jeg føler at jeg har fått mer frihet. Jeg får velge løpsprogrammet mitt selv, de reagerer ikke på hvordan jeg trener. Jeg får gjøre ting på min måte, og legge opp sesongen slik jeg ønsker, sammen med treneren min, sier Hagen.

Prestasjonsfokusert

Han forteller at det ikke nødvendigvis er resultatene som er det viktigste den kommende sesongen, men legger ikke skjul på at han håper på å kopiere eller forbedre åttendeplassen fra fjorårets Vuelta a España.
– Det tror jeg er fullt mulig, men jeg vet at ting tar tid. Om det skjer i Giro 'd Italia eller Vueltaen i år, det får vi vente å se på, sier han.
– Du legger ikke listen lavt for det som skal skje fremover?
– Jeg velger å ha realistiske mål, men jeg kan ikke senke de høyeste målene lavere enn det jeg allerede har prestert. Da er man liksom på vei nedover i karrieren, og det er jeg ikke interissert i, sier syklisten.
De realistiake målene støttes av Eurosports sykkelekspert Kurt Asle Arvesen.
– Det er en helt naturlig del av å være syklist på et proffesjonelt lag. En ting er personlige ambisjoner, men du er en del av et større lag. Det er arbeidsoppgaver som skal løses, sier han.

Stabilitet

Nordhaug mener at det ikke nødvendigvis er viktig å klarte på resultatlistene umiddelbart, men at stabilitet er viktig.
– Det er viktigere å være stabil, og klare topp ti i flere Grand Tours. Det er ikke så viktig å gjøre en åttendeplass til en fjerdeplass. Dersom han klarer en topp ti-plassering i Giroen, ville det vært helt fantastisk. Da kan alle juble hjemme i sofaen, sier han.
– Det er absolutt mulig å klare det. Han har vist at han har kapasitet til å sitte med de beste i fjellene. Hvis han har den utvilklingen som han har hatt de siste årene, så er det veldig bra, sier Arvesen.
Sett denne?

Her går det nesten galt: – Motorsykkelen er et helt annet sted enn den skal være

Tour de France
Norsk duo klar for Touren – testet negativt for korona
8 TIMER SIDEN
Tour de France
Sjefen til Tour de France-favoritt koronasmittet to dager før starten
10 TIMER SIDEN