Onsdag var en historisk dag i norsk sykkelsport. For første gang i historien stilte et norsk profflag på herresiden til start i et WorldTour-ritt.
Like over klokken 12:00 trillet den 45. utgaven av Brugge - De Panne – rittet Alexander Kristoff vant i 2015 – i gang, og det med Uno-X som ett av 25 lag fra start. Den gule- og røde gjengen fra Uno-X imponerte mer eller mindre fra første stund. Drøye to timer inn i heldagsrittet var nemlig Erik Nordsæter Resell en av seks mann i brudd.
Brugge - De Panne
Spurtkanonen viste muskler: – Lekende lett!
24/03/2021 PÅ 16:44

Marginer

Det ble derimot med det tidlige bruddet for Uno-X. Med trange veier og krappe svinger ble de siste kilometerne for tøffe for Kristoffer Halvorsen og resten av Uno-X.
Sam Bennett og Deceuninck-Quick Step vant rittet i Belgia, mens Kristoffer Halvorsen suste inn til en 18.-plass.
– En god start på WorldTour-karrieren for Uno-X, understreker Eurosport-kommentator Theis Magelssen.
– Det er viktig å huske at det egentlig ikke er på dette nivået Uno-X vanligvis kjører, og i dag viser de at de både har ro og god selvtillit på øverste nivå. "Doffen" (Kristoffer Halvorsen) er med omtrent helt inn, og klarer å levere topp tjue. Da er det marginer det står og faller på, og hadde de hatt bittelitt mer flyt, så kunne det fort blitt en topp fem-plassering her i dag.
I tillegg til nordmennene i Uno-X, stilte også Vegard Stake Laengen (UAE), Andreas Leknessund (Team DSM) og Edvald Boasson Hagen (Team Total Direct Energie) fra start i Belgia.
Kommentator Theis Magelssen har også skrevet en lengre sak om Uno-X` vei til WorldTouren. Les saken her.

– Verdens beste spurter

Det var derimot få som kunne gjøre noe særlig med spurtkanonen Sam Bennett. Deceuninck-Quick Step posisjonerte seg godt de siste hundre meterne, og Sam Bennet fikk strålende opptrekk mot mål. Bennett vant foran Jasper Philipsen og Pascal Ackermann.
– Bennett er kanskje verdens beste spurter akkurat nå. For en prestasjon dette er. Mesterlig, sier Eurosport-kommentaror Magelssen.
Seieren er irens femte for sesongen.
Allerede fredag er Uno-X tilbake i manesjen, når det norske laget står på startstreken i Eurosport-sendte E3 Saxo Bank Classic. Rittet ser du på discovery+ fra klokken 14:55.
Sykling
Kristoff i kjempeform etter Touren: – Brukte det som en treningscamp
10/08/2022 PÅ 15:54
Sykling
Se spurten: Kristoff med råsterk seier: – For en måte han tar det på
10/08/2022 PÅ 15:29