– Det er veldig gøy å se hvor bra de har kjørt og de er absolutt et profflag, forteller Edvald Boasson Hagen til Discovery om Uno-X sin imponerende sesong så langt.
Boasson Hagen signerte en ettårskontrakt med det franske Pro Continental-laget Direct Energie før sesongen, og er derfor ledig på markedet når kontrakten går ut etter sesongen.
Sykling
Vil tone ned Grand Tour-fokuset: – Vi har hoppet over et par steg på veien
I GÅR KLOKKEN 07:58
Et alternativ for Boasson Hagen kan da være det norske laget.
– Jeg holder alle ting åpent. Jeg synes det virker som de har veldig mye på stell, så jeg er åpen for det meste. Jeg har ikke signert noe eller snakket med så mange andre enda, så man får bare vente å se hva det blir til slutt.

– Alltid noe som bør vurderes

Administrerende direktør i Uno-X, Jens Haugland, forteller til Discovery at det ikke har vært noe dialog mellom Uno-X og Boasson Hagen, men at en erfaren rytter som Boasson Hagens er noe som bør vurderes.
– Vi er et lag som er utviklingsrettet og har en ung bestand av ryttere. Samtidig har jeg sagt at hvis det er muligheter å hente inn ryttere som kan lede våre unge og bidra med erfaring og løfte systemet ytterligere, så er det alltid noe som bør vurderes, forteller Haugland til Discovery.
– Vil ikke en signering som Edvald vise at Uno-X mener alvor med sin sykkelsatsning?
– Ja, det kan du si. Vi viser at vi satser tungt uavhengig av om vi henter Edvald eller ikke. Jeg tror det ville vært en overraskelse for mange om vi henter han. – Den rytterutvikling-stilen som vi har i laget nå, er vi veldig fornøyde med... så får vi jo se, vi skal alltid holde alle muligheter åpne, sier Haugland.
Saken fortsetter under videoen.

Zlatko-håp, Godset-ledere og Branns stopperkrise

Veiskille

Uno-X tok steget opp fra kontinentalnivået til Pro Continental før denne sesongen, og laget har til tider blitt hyllet for sin offensive kjøring i debutsesongen.
Det har ført til at det norske laget har fått invitasjoner til flere av de største rittene på sykkelkalenderen.
Laget kjørte E3 Saxo Bank Classic, hvor Markus Hoelgaard imponerte med en sterk 8. plass. I tillegg fikk laget invitasjon til Brugge-De Panne og det nederlandske storittet Amstel Gold Race, hvor Hoelgaard imponerte igjen.
Boasson Hagen har konkurrert i en årrekke på syklingens høyeste nivå, men i de siste sesongene har resultatene uteblitt. Både skader og sykdom er noen av grunnene til det. Syklisten fra Rudsbygd har en lang karriere bak seg, og står ved et veiskille ved slutten av sesongen.
– Edvald er på et tidspunkt i karrieren hvor han tenker litt på hva han skal gjøre. Det er få i norsk sykkel som har oppnådd så mye som han. Så det blir spennende å se, tenker jeg, sier Haugland i Uno-X.
Sykling
Norsk sykkelprofil bytter lag: – Har mye ugjort i sykkelsirkuset
04/11/2022 KLOKKEN 09:31
Sykling
Eksistensen til norsk sykkellag reddet – ny sponsor på plass
03/11/2022 KLOKKEN 13:10