– Helt utrolig. Bare jeg vet hva dette betyr. Jeg er fra Nord-Norge og det er utrolig å vinne på hjemmebane. Jeg bestemte meg for å følge de beste opp bakken og spurte det jeg kunne. Jeg viste at Teuns var en av de sterkeste. Jeg tok en feil avgjørelse i Narvik da jeg ikke fulgte ham. Den feilen skulle jeg ikke gjøre igjen, sa Jensen til arrangøren.
Det var stor kontrast til gårsdagens etappe da rytteren ble slått til i bakhodet av den danske sykkeprofilen Matti Breschel på grunn av nordmannens oppførsel på oppløpet.
– Han var sannsynligvis irritert på grunn av måten jeg kjørte på. Det er kniving og jeg er helt sikkert ikke den snilleste i feltet. Men et slag i bakhodet blir litt mye. Jeg orker ikke å legge meg flat når folk slår til meg, sa en tydelig forbannet August Jensen til iTromsø.
Arctic Race of Norway
Kristoff i storform: – Det var et barnesykkelløp
11/08/2017 PÅ 14:36
Etappeseieren er dessuten også viktig i kampen om Norge skal få med seks eller ni ryttere i VM i Bergen. Norge kjemper med Polen og Slovakia i den kampen om å bli blant de ti beste på UCI-rankingen.
Etappen på 185,5 km gikk fra Lyngseidet til Finnvikdalen utenfor Tromsø. Etappen ble avsluttes oppe på Finnviksskaret. Et brudd fikk gå og hadde litt over to minutter, men hovedfeltet hadde kontroll. Andrej Grivko slo til i den siste stigningen, men sammenlagtleder Dylan Teuns syntes å ha kontroll. Likevel klarte Jensen å ta seg forbi belgieren på de siste meterne.
Dermed gikk Jensen også opp til annenplassen i sammendraget. Coop-rytteren har tre sekunder å ta igjen foran den siste etappen i Tromsø søndag.
Joker-rytterne Bjørn Tore Hoem og Carl Fredrik Hagen endte på 8. og 9.-plassen. Alexander Kristoff måtte slippe i den siste stigningen opp mot mål og var ikke blant de 15 beste. Han er derimot 19 sekunder bak i sammendraget på en femteplass.
(©NTB/Eurosport.no)
Sykling
Snøt hjemmefavoritten for gullet – tok sitt andre VM-gull på rad
2 TIMER SIDEN
Sykling
Sykkelmiljøet sørger over Sørensen: – Uforståelig
6 TIMER SIDEN