Andreas Leknessund tok sammenlagtseieren etter suveren sisteetappe

Lisa Amdam Tetlie

Oppdatert 14/08/2022 klokken 18:31 GMT+2

Andreas Leknessund vant den fjerde og siste etappen i Arctic Race og tok sammenlagtseieren.

Seiret sammenlagt i Arctic Race etter enmannsoppvisning i Trondheim

Saken oppdateres!
Andreas Leknessund var suveren på siste etappen av Arctic Race of Norway. Tromsøværingen tok etappeseieren over målstreken i Trondheim foran kanadiske Hugo Houle.
– Det er helt sykt. Jeg vokste opp i Tromsø, helt oppe i nord. Dette er mitt hjemme-løp. Det er ganske emosjonelt, sa Andreas Leknessund etter bekreftelsen på sammenlagtseieren
Team DSM-rytteren Leknessund startet etappen 36 sekunder bak sammnelagtleder foran etappen, men tok inn tiden og krysset målstreken 16 sekund foran etappens andreplass.
Minutter senere ble det klart at i tillegg til etappeseieren tok 99-modellen også sammenlagtseieren i rittet. Med det sikret han sin andre proffseier så langt i karrieren.
Kun små marginer skilte første og andre plassen. Åtte sekunder avgjorde sammenlagtseieren for nordmannen.