Populære sporter
All sport
Vis alt

Oppsiktsvekkende norsk EM-gull i banesykling: – Noe jeg har jaget i lang tid

Joakim Opphus

Oppdatert 12/08/2022 klokken 21:08 GMT+2

Det ble norsk jubel på velodromen i München. EM-gullet under kvinnenes «sctratch»-løp gikk nemlig til 29 år gamle Anita Yvonne Stenberg fra Norge.

Her sykler hun inn til et sensasjonelt EM-gull

Anita Yvonne Stenberg kjørte inn til den desidert største triumfen i hennes karriere når hun passerte målstreken først under kvinnenes «Scratch»-løp i EM i München.
I intervjuet etter seieren var det en veldig glad og overrasket Stenberg som snakket med arrangøren som knapt kunne tro hva som nettopp hadde skjedd.
– Ikke i det hele tatt (om hun hadde forventet å vinne gull, journ.anm). Jeg vet ikke egentlig helt hva som skjedde. Jeg bare flydde og jeg merket at ingen kom på siden av meg. Dette er noe jeg har jaget i så lang tid, men jeg har ikke helt trodd på det, at det ville skje. Så dette er bare fantastisk, sier Stenberg etter seieren.
Se hele intervjuet med Stenberg under.
picture

Stenberg etter EM-gullet: – Vet ikke egentlig helt hva som skjedde

Drammenseren står med drøssevis med NM-gull. Hele 67 NM-gull har hun hengende i premieskapet, men på den internasjonale scenen har ikke suksessen kommet like lett.
Hun tok bronse i poengløpet i VM i 2020 som ble arrangert i Berlin. Hun deltok også under OL i Tokyo. Der ble hun nummer 5 i omnium-konkurransen.
I München deromot var hun sterkest av samtlige etter en superspurt på den siste runden. Britiske Jessica Roberts tok andreplassen, mens polske Nikola Wielowska følgte på plassen bak.
EM i München er en del av et større arrangement hvor hele ni forsjellige idrettsgrener er samlet i et felles Europamesterskap. Fridrett, sandvolleyball, kano, sykling (både bane, landevei, cyclocross og BMX), turn, roing, sportsklatring, bordtennis og triatlon arrangeres alle fra 11. til 21. august i München.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame