Populære sporter
All sport
Vis alt

Dominansen fortsetter – Jumbo-Visma til topps etter tøff lagbeskjed

AvNTB

Oppdatert 12/09/2023 klokken 17:59 GMT+2

Danske Jonas Vingegaard tok igjen ett minutt og fem sekunder i sammendraget på lagkompis Sepp Kuss da han vant den 16. etappen av Vuelta a España.

Her parkerer han konkurrentane: – Leikande lett

Følg La Vuelta på discovery+ og Eurosport.no.
Dermed skiller det bare 29 sekunder mellom de to Jumbo-Visma-rytterne. Serien var Vingegaards andre i årets ritt. Han vant også den 13. etappen opp til Col du Tourmalet.
Det ble en spesiell seier for Jumbo-Visma-rytteren. Laget fikk en tøff beskjed før etappen: Lagkameraten deres Nathan Van Hooydonck er på sykehuset etter en trafikkulykke.
– Selvfølgelig blir det vanskeligere å kjøre sykkelritt, fordi tankene våre er et annet sted, sa sportsdirektør i Jumbo-Visma, Grischa Niermann, til Discovery, før etappen.
Etter seieren sa Vingegaard at seieren var for Van Hooydonck.
– Jeg ville vinne for bestevennen min, Nathan, sa Vingegaard til arrangøren.

Dominans

Jumbo-Visma har dominert årets La Vuelta.
På den 13. etappen var det en hel-gul pall, da Vingegaard, Sepp Kuss og Primoz Roglic, alle Jumbo-Visma-rytterer, ble topp tre.
Laget viser også dominans på sammenlagtresultatet. Det er to minutter og 33 sekunder ned til Juan Ayuso (UAE), som er nærmeste konkurrent på 4.-plass. Primoz Roglic ligger som nummer tre.

Debut på stigning

Etter en ganske flat etappe møtte syklistene en 4,9 kilometer lang bakke med en gjennomsnittsstigning på 8,5 prosent opp til Bejes, som var målby på den 16. etappen.
Med underkant av fire kilometer igjen til toppen rykket Vingegaard ifra og skaffet seg en stor luke ned til konkurrentene. I mål endte dansken 43 sekunder foran Finn Fisher-Black som sikret 2.-plass. Wout Poels ble nummer tre.
Det var første gang stigningen var med i Vuelta a Españas 78 år lange historie.
Tidligere på etappen hadde et seksmannsbrudd sittet i front stort sett hele dagen. Det ble tatt igjen med drøye ti kilometer igjen til mål.
Ingen nordmenn deltar i årets utgave av Grand Tour-rittet.
(©NTB/Discovery)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame