Populære sporter
All sport
Vis alt

Uno-X-profilene markerte seg: – Veldig gøy å se

Kristian Hennie

Oppdatert 15/02/2024 klokken 18:04 GMT+1

Uno-X-gutta markerte seg tidlig på torsdagens etappe i Portugal, men det holdt ikke helt inn.

Uno-X-profilene slår til: – Ikke ofte man ser

Denne uken går rittet Volta ao Algarve av stabelen på de portugisiske landeveiene.
Uno-X er til stede og allerede på torsdagens andre etappe viste det norsk-danske laget seg fram.
Martin Urianstad Bugge ble en del av bruddgruppen som fikk etablert seg tidlig, mens to andre Uno-X-profiler også ville vise seg fram.
Med rundt 73 km igjen av etappen stakk Andreas Leknessund og Jonas Abrahamsen avgårde fra hovedfeltet, og omsider kom de to Uno-X-gutta seg opp til bruddet.
Se rykket til de to nordmennene her! Saken fortsetter under videoen.
picture

Uno-X-profilene slår til: – Ikke ofte man ser

Med i underkant av 30 km igjen av etappen, hadde Uno-X-gutta og resten av bruddgruppen totalt tre minutter og tjue sekunder ned til hovedfeltet.
Men luken ned til hovedfeltet ble mindre og mindre mot slutten av etappen, og Abrahamsen måtte seg selv slippe bruddet. Dermed var det kun to nordmenn igjen i frontgruppen.
Med 20 km igjen av etappen hadde forspranget til bruddet krympet ned til ett minutt og tretti sekunder, da hovedfeltet med Soudal Quick-Step i spissen kjørte hardt.
– Nå går det styggfort i feltet og den luken kommer til å krympe mer, utbrøt Discovery-kommentator, Theis Magelssen med 20 km igjen.
Opp Pomba-stigningen hadde bruddgruppen allerede sprukket opp, og Leknessund så sitt snitt til å stikke av med britiske Max Walker like bak.
– Det er veldig gøy å se at Uno-X fargelegger rittet i dag. De skaper virkelig et spennende ritt her i Portual, utbrøt Magelssen.
Det holdt derimot ikke helt inn for Leknessund torsdag ettermiddag. Nordmannen ble sju km før målgang hentet inn og til slutt var det Daniel Martinez (BORA-hansgrohe) som stakk av med etappeseieren. Han vant foran storfavoritt Remco Evenepoel. Beste Uno-X-rytter ble Magnus Cort på en 13. plass.
– De prøvde på et heltemodig forsøk. Med 67 km i brudd på Leknessund, så kan vi si at det var et modig forsøk, sa Magelssen.
Fredag går tredje etappe av stabelen. Den strekker seg fra Vila Real de Santo António til Tavira, og er på totalt 192 km.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame