Populære sporter
All sport
Vis alt

Skuffet Johannessen: – Verste dagen jeg har hatt på sykkelen noen gang

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 26/03/2022 klokken 18:46 GMT+1

Richard Carapaz vant foran Sergio Higuita etter å ha syklet 130 kilometer i brudd under en iskald 6. etappe av verdenstourrittet Volta a Catalunya lørdag.

Juan Ayuso, Tobias Halland Johannessen og Richard Carapaz

Foto: Getty Images

Australske Kaden Groves ble treer. De norske Uno-X-gutta hadde en tøff dag. Torstein Træen ble beste norske på 26.-plass, mens Tobias Halland Johannessen fulgte tre plasser bak. Sammen med resten av feltet var de hektet av med 48 sekunder.
Den sjette etappen i rittet var på 167,6 kilometer, med start i Salou og målgang i Cambrils. Uno-X med lagkaptein Johannessen har markert seg godt i årets utgave. Før siste etappe søndag ligger nordmannen på 8.-plass i sammendraget, som er ned en plass. Træen hevet seg derimot en plass og ligger på niende.

– Verste dagen jeg har hatt på sykkelen

Regn og kulde preget store deler av etappen.
– Det er den verste dagen jeg har hatt på sykkelen noen gang, tror jeg. Det var så kaldt, og jeg gikk tom fort i dag. Jeg var på et tidspunkt sikker på at jeg kom til å bli stående på toppen av fjellet. Nå skal jeg ta en varm dusj, sa Johannessen til TV 2 etter målgang.
Også lagkamerat Træen slet med kulden.
– Det var nok mange som tenkte at vi skulle gi oss underveis. Men Tobias ligger jo som nummer åtte i sammendraget, så det gikk ikke så ille, heldigvis, sa han til kanalen.

Kluss med sekunderingen

Søramerikanerne Higuita og Carapaz kjørte store deler av etappen alene etter brudd 37 kilometer ut fra start. Det holdt hele veien inn.
Spanske Juan Ayuso fra UAE valgt å gå alene 20 kilometer før mål, i håp om å hente de to i tet. Trøbbel med sekunderingen gjorde at spanjolen måtte gi opp og ble hentet av feltet.
Higuita tok med lørdagens seier over den gule ledertrøya. Carapaz ligger på 2.-plass, mens portugisiske João Almeida er treer. Han ledet sammenlagt før lørdagens etappe.
(©NTB)
Sett denne?
picture

Her havner rytterne i feil fil på motorveien: – Ikke ofte vi ser

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame