Populære sporter
All sport
Vis alt

Råsterke Halland Johannessen slo Carapaz i Katalonia

Andreas Hopen

Oppdatert 24/03/2022 klokken 21:51 GMT+1

Tobias Halland Johannessen lå som nummer syv i sammendraget før kongeetappen i Spania. Der imponerte Uno-X-rytteren stort nok en gang.

Se høydepunktene fra den fjerde etappen i Katalonia rundt

Det var en ganske rolig start de første 160 kilometerne på den fjerde etappen av Katalonia rundt på tross av at feltet var over to førstekategoriserte stigninger.
Først når det gjenstod tre kilometer begynte gruppen med favoritter å sprekke opp. I front var det Richard Carapaz (INEOS) som angrep, tett fulgt av colombianeren Sergio Higuita (AG2R Citroën). Bak jaget favorittfeltet med blant andre Tobias Halland Johannessen og Torstein Træen fra UNO-X.
Med to kilometer igjen ble frontduoen hentet igjen, og både Halland Johannessen og Torstein Træen måtte slippe. Omtrent samtidig rykket Joao Almeida (UAE Team), Nairo Quintana (Arkea-Samsic) og Sergio Higuita i front. De tre spurtet om seieren. Almeida startet spurten og holdt hele veien inn foran de to colombianerne, etterfulgt av Wout Poels (Bahrain Victorious).
Enda mer interessant var det hvem som kom inn med resten av favorittene, for sammen med Carapaz og stortalentet Juan Ayuso kom Halland Johannessen, som fugl føniks ut av asken - og nordmannen vant spurten i hovedfeltet, og ble nummer fem på etappen like foran nevnte Ayuso og Carapaz, tretten sekunder bak dagens vinner.
Det sendte Joao Almeida inn i ledertrøyen, på lik tid med Higuita og Quintana, og Tobias Halland Johannessen klatret opp til femteplass i sammendraget (+13) og overtar med det den hvite ungdomstrøyen. Torstein Træen kom i mål som nummer elleve og klatret dermed til en ellevteplass i sammendraget (+21). Det betyr at Halland Johannessen klatrer en plass i sammendraget. Han er også
– Det var veldig hardt før de to siste kilometerne. Jeg fikk veldig god hjelp av Torjus. Han skal ha all takk. Plasseringen kjentes bra ut, men akkurat nå er det bare vondt. Det var en knallhard start og ikke mye sykkelglede, men lagarbeid var morsomt, sa Johannessen til TV 2.
Jonas Iversen Hvideberg (Team DSM) forsøkte å rykke fra hovedfeltet tidligere på etappen for å sikre seg spurtpoeng, men fikk ikke gå. Han mistet poengtrøyen til Ben O'Connor.
Det gjenstår tre etapper i det spanske ukesrittet.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame