Populære sporter
All sport
Vis alt

Nordmannen slapp med skrekken: – Lå i grøfta i neste sekund

Theis Magelssen

Oppdatert 20/04/2022 klokken 18:37 GMT+2

Uno-X-rytteren kjempet om seier i Tour of the Alps.

Krasjer fra mulig etappeseier: – Nei, nei, nei!

Torstein Træen hadde to tunge dager bak seg i Tour of the Alps. Uno-X-syklisten viste kanonform for en måned siden i Volta a Catalunya, men etter en sykdomsperiode begynte alperittet denne uka med kramper og tunge bein for 26-åringen.
Onsdag løsnet det. Træen kom seg med i bruddet på en beinhard etappe.
– Det føltes egenltig veldig bra i dag. Så var det egentlig en ganske hektisk start der bruddet ikke fikk gå før det hadde gått rett over 50 kilometer, forteller Træen til Discovery.
Oppover rittets siste brutale fjell fokuserte Uno-X-rytteren på seg selv. Det gjorde han klokt i. Træen var førstemann over toppen i bruddet som kjempet om etappeseieren.
– Da vi kom inn i siste bakken så var det litt ymse. Noen kjørte veldig fort i starten og jeg kjørte litt jevnere og kjørte bra på slutten. Så kommer vi over bakkespurten og så tenker jeg at vi skal kjøre på litt utfor.

Fra først til grøft

Bare sekunder etter at Træen rundet toppen, som førstemann i rittet, deiset han ned i grøfta i sving tidlig i utforkjøringen.
– Jeg føler egentlig at jeg har ganske god kontroll og så tror jeg at jeg treffer noe grus eller en liten kant fra der de har lagt asfalt tidligere. Så kjenner jeg hjulet sklir. Jeg prøver å redde meg inn, men havner i grøfta, beskriver 26-åringen.
Træen unngår heldigvis pålene som står langs veikanten og treffer ei litt mykere grøft. Men det var mer heldig enn bevisst forteller han selv.
– Jeg så bare at jeg var på vei ned. Så lå jeg i grøfta i neste sekund.

Fullførte uten problemer

TV-bildene plukket aldri opp Træen igjen etter velten, men overfor Discovery forteller proffsyklisten at han slapp fra det uten store skader.
– Jeg satt stille i et par minutter og ventet litt på Stig (Kristiansen. Sportsdirektør, journ. anm). Han ga meg et klapp på skulderen og en ny sykkel, så trillet jeg til mål med grupettoen.
– Hvordan kjennes kroppen nå?
– Jeg tror den funker greit. Jeg var en tur hos osteopaten nå for å løsne litt opp på det som kan løsnes opp, så jeg tror det skal gå fint, konstaterer Træen.
I det han klatret først over etappens tøffeste stigning kapret Træen ti klatrepoeng. Det første ham opp til andreplassen i klatrekonkurransen, kun tre poeng bak Pavel Sivakov fra INEOS Grenadiers. Om kroppen funker brukbart de neste dagene er det nå et naturlig mål for Træen og Uno-X.
– Vi snakket kort om det i bussen her. Hvis kroppen funker så er det ikke noen grunn til å ikke gå for de klatrepoengene. Så får vi se hvordan det står til når man begynner å sykle i morgen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame