Populære sporter
All sport
Vis alt

Wout van Aert gjør comeback i Tour of Norway etter skade

AvNTB

Oppdatert 17/05/2024 klokken 22:27 GMT+2

Den belgiske sykkelstjernen Wout Van Aert returnerer til konkurranse i det norske rittet Tour of Norway 23. mai, bekrefter Visma-laget.

Wout van Aert.

Foto: Getty Images

  • Følg OL i Paris på Eurosport.no, TVNorge og den nye strømmetjenesten Max! 
Van Aert har vært ute av konkurranse siden han i slutten av mars ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen. Dagen etter ble han operert for skaden, og 29-åringen har siden brukt tiden på å rehabilitere.
I begynnelsen av mai skrev belgiske Het Laatste Nieuws at belgieren hadde tatt sikte på comeback når Tour of Norway tråkkes i gang på Voss 23. mai. Nå bekreftes comebacket.
– Det har ikke vært lett å sitte på sidelinjen, men nå kan jeg se framover. Jeg ser fram til å være tilbake. Hovedmålet blir å se hvordan jeg ligger an. Jeg har ingen forventninger utover det, sier Van Aert til lagets nettsider.
Visma er ett av sju WorldTour-lag som deltar i Tour of Norway. Ineos, Lidl-Trek, Alpecin-Deceuninck, DSM, Bora–hansgrohe og Intermarché-Wanty er de seks andre. Uno-X stiller også til start.
Van Aert har herjet på den internasjonale sykkelscenen de siste årene, og Visma-rytteren har blant notert ni etappeseirer i Tour de France. Kragebeinsbruddet i Dwars door Vlaanderen kom rett i forkant av en lang rekke vårklassikere.
– Det er flott å ha Wout tilbake, og det er fin mulighet for ham til å teste seg i konkurranse. Han sykler uten press, sier Vismas sportsdirektør Merijn Zeeman.
11. april ble det gjort kjent at årets Giro d'Italia går uten den belgiske 29-åringen.
– Jeg er skuffet over å miste mitt nest største mål for sesongen, men jeg må prioritere helsen og gi kroppen tiden det tar å bli bra igjen, sa Van Aert etter at beslutningen ble tatt.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame