Populære sporter
All sport
Vis alt

Uno-X raser etter skitten manøver: – Ser bare dumt ut

Joakim Opphus

Oppdatert 18/02/2023 klokken 21:36 GMT+1

Uno-X-rytter Ådne Holter lot seg kraftig irritere da han ble offer for en skitten manøver av det franske laget TotalEnergies på den andre etappen av Tour des Alpes Maritimes et du Var. Daglig leder i Uno-X, Jens Haugland, reagerte også på manøveren.

Forbanna etter skitten manøver: – Faen as!

Uno-X-rytter Ådne Holter var sammen med TotalEnergies-rytter Mathieu Burgaudeau i dagens brudd i det franske etapperittet Tour des Alpes Maritimes et du Var.
39 kilometer før mål skjedde det en helt spesiell situasjon. Da Burgaudeau skulle motta en flaske fra sin følgebil akselererte bilen mens franskmannen holdt fast i flasken. Det i seg selv er ikke noe unormalt i sykkelmiljøet og blir kalt for en «sticky bottle».
Se hendelsen i toppen av saken.
Det spesielle i denne situasjonen var at Burgaudeau fikk en så stor fart av følgebilen at han rett og slett kjører nordmannen av hjulet. Det har fått flere til å reagere kraftig, blant annet daglig leder i Uno-X, Jens Haugland.
«Vi er ikke perfekte vi heller, og vi har gjort våre feil. Men må vi virkelig akseptere det her? Dette gamle trikset er ikke en del av spillet eller verdt risikoen, som det ble sagt av laget etter målgang», skriver Haugland på twitter.
Discovery har vært i kontakt med Haugland som ikke ønsket å utype ytterligere enn hva han skrev på twitter.

Ser bare dumt ut

Stig Kristiansen er sportsdirektør for Uno-X-laget som sykler i Frankrike. Han mener at selve flaskeoverrekkelsen i seg selv ikke var urimelig.
– Det som var ille med den var at den skjedde i front i en avgjørende fase av rittet, men det er ikke sånn at den flasken han fikk var helt urimelig. Man må gi en flaske med sterk arm eller så kjører man inn i rytteren. Men det hadde vært enkelt for Burgaudeau å vente og gi tilbake de 20 meterne han fikk gratis, sier Kristiansen til Discovery.
– Men det ble ikke gjort, og da ser det jo bare dumt ut. Man ble litt irritert da man så det, men så fikk det heldigvis ikke noe følger for resultatet. Han ble jo kjørt inn til slutt han óg.
Kristiansen er varsom når det kommer til å kalle det for usportslig, men er tydelig på at dette ikke er noe hverken en rytter eller sportsdirektør bør være stolt av.
Begge rytterne ble kjørt inn av hovedfeltet og havnet et godt stykke ned på resultatlisten. Holter ble nummer 88 og franskmannen havnet på en 41. plass.

Ble bøtelagt

Holter lot seg åpenbart irritere av den skitne manøveren fra det franske laget.
«Faen as» lød det fra nordmannen etter franskmannen fikk en luke. Etter målgang var lillehamringen litt roligere ifølge Kristiansen.
– Ådne er en ærlig og snill gutt fra Lillehammer, men han synes ikke det var noe særlig. Han så den komme, så han prøvde å ta en spurt etter han. Det var kjempeklønete når man så det på TV. Hadde det vært meg som hadde gjort noe sånt, så hadde jeg ikke vært spesielt stolt, forteller Kristiansen.
– Det var ikke noe ondt blod utenom at han synes det var dårlig gjort der og da.
Discovery har prøvd å få en kommentar fra Holter, men han har ikke svart våre hendvendelser.
Både Burgaudeau og TotalEnergies ble straffet etter hendelssen. Sportsdirektør Benoit Genauzeau ble gitt en bot på 200 sveitsiske franc, som tilsvarer ca 2200 norske kroner, for å ha nektet å følge instruksjonene fra kommissæren.
Rytteren fikk en bot på 100 sveitsiske franc (1100 NOK) for å ha dyttet fra ved hjelp av følgebilen.
Rittet avsluttes søndag. Beste Uno-X-rytter i sammendraget er Torstein Træen som ligger på en 21. plass, 39 sekunder bak ledende Kévin Vauquelin fra Team Arkéa Samsic.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame