Populære sporter
All sport
Vis alt

Seieren glapp med minst mulig margin for Foss: – Ikke gøy selvfølgelig

Joakim Opphus

Oppdatert 25/04/2023 klokken 19:38 GMT+2

Tobias Foss var uhyre nære å stikke av med med sin aller første World Tour-seier på dagens åpningsprolog i Romandie rundt.

Tobias Foss etter prologen: – Jeg vet jeg kan konkurrere der oppe

Vingromingen kom i mål 29 fattige hundredeler bak Josef Černý (Soudal - Quick Step) som vant den 6,8 km lange prologen i Port-Valais.
– Det er ikke gøy selvfølgelig å tape når du er så nære, men jeg ga alt i dag så jeg er fornøyd, sier Foss til Discovery etter målgang.
Dagens 2. plass betyr at Foss vil kjøre i poengtrøya på morgendagens etappe og samtidlig har han fått et meget godt utgangspunkt i rittet som passer han godt. På fredag er det en 18,7 km lang tempo på programmet for tempoverdensmesteren og resten av startfeltet.
– Ulidelig nære å lykkes. Det var de 29 hundredelene som manglet på å ta den aller første World Tour-seieren. Det er så ergelig det, men det kommer en tempo til og Tobias Foss er i form. Han kommer til å kjempe videre. Han lar seg ikke knekke av 29 hundredeler, sa kommentator Theis Magelssen etter hundredelsdrama.
Se innspurten i videoen under.
picture

Foss i hundredelsdrama: – Han lar seg ikke knekke

Magevirus

Det er likevel den beste individuelle plasseringen til Foss i et World Tour-ritt for tempoverdensmesteren. Fra før var 3. plassen på åpningstempoen i Giro d'Italia i 2021 beste plassering for nordmannen.
– Det er alltid smertefullt, innleder Foss intervjuet med Discovery etter dagens korte, men intense prolog i Port-Valais.
Syklisten fortsetter med å fortelle om litt tøffe uker før rittet i Sveits og en form for magevirus. Men det virket ikke å preget 25-åringen i dag.
– Jeg fant en god rytme og fikk god coaching fra bilen. Jeg vet at jeg alltid kan kjempe helt der oppe og det gir motivasjon. Dessverre så hadde jeg ikke den siste prosenten i dag.
Se intervjuet med Foss i toppen av saken.

Kaptein Foss

Foss kommer inn i rittet som Jumbo-Vismas sammenlagtskaptein. Rittet er en av få sjanser i løpet av sesongen han har på å vise seg fram som lagets stjerne, hvor et godt resultat vil naturligvis bety mye.
Han sier riktignok også i intervjuet etter målgang at mye av fokuset i rittet blir å bygge opp formen før årets første Grand Tour, Giro d'Italia, som begynner 6. mai.
– Vi får se hvordan det går, men jeg har ikke veldig høye forventninger til plassering i dette rittet.
Foss er inne i sitt siste kontraktsår med det nederlandske storlaget. Til Discovery kunne han fortelle at interessen rundt han fra andre lag har økt betrakelig siden VM-gullet i fjor høst.
Det har ført til at lag som Foss' tidligere arbeidsgiver, Uno-X, har trukket seg ut av kampen om signaturen til Vingrom-syklisten.
Romandie rundt fortsetter onsdag med en 170 km lang og kupert etappe fra Crissier til Vallée de Joux (Le Chenit).
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame