Populære sporter
All sport
Vis alt

– Jeg tror jo det skal være mulighet for å kjøre om seier

Theis Magelssen

Publisert 12/10/2022 klokken 17:17 GMT+2

Formsterk Torstein Træen tror på toppresultat i Malaysia.

Torstein Træen

Foto: Getty Images

  • Kongeetappen i Tour de Langkawi ser du fra på discovery+ fra 09:00 på torsdag
De to første etappene i det malaysiske proffrittet Tour de Langkawi har gått som planlagt for Torstein Træen.
I dundrende regnvær på tirsdagens åpningsetappe kom Uno-X-syklisten helskinnet gjennom etappen til Kuala Lumpur.
På de to nevnte etapper har Uno-X-spurter Erlend Blikra fikset en 2. og en 5. plass.
– Det går fint i Malaysia. God steming. Erlend er redd for slanger, men har enda ikke sett dem, spøker Træen overfor Discovery etter 2 av 8 fullførte etapper.
På onsdag snek Træen seg til to bonussekunder på en innlagt spurt. Dermed er han nummer seks i sammendraget, og først av alle sammenlagtfavorittene.
Torsdag venter rittets kongeetappe. Træen og resten av Langkawi-feltet skal få smake på den malaysiske Titiwangsa-fjellkjeden for første gang. De siste 25 kilometerne av den tredje etappen tar rytterne opp to lange stigninger.
– Det blir en krevende etappe, men jeg gleder meg. Det føles bra, så det blir spennede å se hva man får til i morgen, beretter en optimistisk Træen.
– Jeg tror jo det skal være mulighet og kjøre om seier i morra om alt er som det pleier, så får vi se hvordan beina er og ta opptelling på toppen.
  • Kongeetappen i Tour de Langkawi ser du fra på discovery+ fra 09:00 på torsdag

Ser mot storlagene

Seks WorldTour-lag er på start i Tour de Langkawi 2022. Nivået i 2.Pro-rittet har aldri vært høyere.
Movistar har med kandidater som Ivan Ramiro Sosa og Einer Rubio, mens EF Education har kort som Esteban Chaves og Hugh Carthy.
UAE Team Emirates har New Zealand-syklisten George Bennett som sin kaptein, mens Cofidis-duoen Ruben Fernandez og Ion Izagirre også preger toppen av favorittsjiktet.
Træen tror dog at bakkene i Malaysia skal passe ham bedre enn det bakkene i andre ritt han har tråkket gjennom i høst har gjort.
– Jeg foretrekker nok litt lengre enn i Luxemburg. Jeg tipper det blir satt ganske hardt tempo fra start og tipper at både EF og UAE vil ha det ganske hardt så lenge som mulig, spår Uno-X-håpet.

Tilbake i slag etter kreftoperasjon

27-åringen fra Heradsbygda på Ringerike har hatt et spesielt år. Det begynte med toppresultater i Volta a Catalunya og Tour of the Alps, men så tok livet en brå vending.
Kreftsykdom ble oppdaget via en dopingprøve, men sykdommen ble oppdaget tidlig nok. Træen ble operert og var tilbake i ritt igjen i august. Siden har formpila pekt oppover.
23. plass i et hektisk Luxembourg Tour fulgt av 7. plass i et CRO Race med skyhøyt nivå på toppene tyder på fortsatt stigende form for Træen.
Torsdag morgen skal han nok en gang måle krefter mot topprytterne på kongeetappen i Tour de Langkawi.
  • Kongeetappen i Tour de Langkawi ser du fra på discovery+ fra 09:00 på torsdag
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame