Populære sporter
All sport
Vis alt

Heroiske Leknessund imponerte: – Heltemodig innsats

Kristian Hennie

Oppdatert 09/03/2024 klokken 17:21 GMT+1

Uno-X-rytter Andreas Leknessund viste seg virkelig fram på den sjette etappen i Italia lørdag ettermiddag, men det holdt ikke helt inn for nordmannen.

Uno-X-stjernen i store smerter

Sykkelsesongen er godt i gang og denne uken er Uno-X å se i det italienske storrittet Tirreno-Adriatico.
Den danske stjernen, Magnus Cort, måtte bryte underveis på lørdagens etappe. Les om skadeomfanget her.
Se situasjonen i videovinduet øverst i saken!
På lørdagens sjette etappe markerte det norsk-danske laget seg fra start, da nysignering Andreas Leknessund ble en del av den etablerte bruddgruppen.
24-åringen fra Tromsø viste styrke ut over på etappen og med 10 km igjen var han alene i front med den ecuadorianske klatrespesialisten Richard Carapaz.
– Det er så gøy at han sitter der han sitter. Lev i øyeblikket, vi trenger Leknessund i denne enden av et sykkelritt, sa Discoverys sykkelekspert, Henrik Evensen, da det gjensto rundt 10 km igjen av etappen.
– Det er ingen dårlig prestasjon å komme såpass langt med en mann som Carapaz. Uansett hva som skulle skje er dette en positiv dag for Leknessund og Uno-X, det er jeg helt sikker på. Men dette blir tøffe 10 km, fulgte Evensen opp.
Kort tid senere så Carapaz sitt snitt til å rykke i fra nordmannen og med i underkant av ni km igjen hadde han en luke på ti sekunder ned til tromsøværingen. Med sju km igjen av lørdagens etappe ble nordmannen også hentet inn av bruddgruppen bak.
– En heltemodig innsats. Dette må du bare fortsette med Andreas. Fortsette å kjøre offensivt, så kommer han til å være nærmere og nærmere. Det er jeg helt sikker på, utbrøt Discoverys sykkelkommentator, Theis Magelssen, da Uno-X-rytteren ble hentet inn, som til slutt endte på en 38. plass etter å ha gått tom for krefter da han ble hentet inn.
Den danske stjernerytteren Jonas Vingegaard (Team Visma | Lease a Bike) stakk til slutt av med seieren på lørdagens etappe, etter å ha satt inn støtet med rundt fem km igjen. Dansken leder også rittet sammenlagt før søndagens avsluttende etappe i Italia. Juan Ayuso tok andreplassen lørdag, mens Jai Hindley kapret tredjeplassen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame