Populære sporter
All sport
Vis alt

Taktisk bom på oppløpet kostet Uno-X: – De er mest eksponert

Joakim Opphus

Oppdatert 31/01/2023 klokken 16:03 GMT+1

Erlend Blikra fulgte opp Søren Wærenskjolds fjerdeplass på åpningsetappen i Saudi Tour med en ny fjerdeplass på tirsdagens etappe, men det kunne sett annerledes ut hadde Uno-X kjørt oppløpet på bedre vis.

Jonathan Milan og Dylan Groenewegen kjempet om etappeseieren på andre etappe av Saudi Tour. Erlend Blikra fra Uno-X ble nummer fire.

Foto: Getty Images

Den andre etappen av Saudi Tour ble av det kaotiske slaget. Sidevinden satte sitt preg på siste del av etappen og rytterne var spredt for alle vinder.
Danske Mathias Norsgaard fra Movistar prøvde seg på et solostunt noen kilometer før mål, men ble til slutt hentet inn av et betydelig mindre hovedfelt. Uno-X satt godt posisjonert langt fremme i feltet og bidro stort til å hente inn dansken.
Etappen ble derfor avgjort i en massespurt som på mandagens åpningsetappe.
Det ble en tett duell mellom gårsdagens vinner Dylan Groenewegen og Bahrain - Victorious' Jonathan Milan om dagens seier. Ingen av rytterne turte å strekke hendene i været etter målstreken, men reprisene viste at italienske Milan snek seg foran den nederlanske superspurteren.
Erlend Blikra ble beste Uno-X-rytter på en fjerdeplass og fulgte opp mandagens fjerdeplass av lagkamerat Søren Wærenskjold.
– Uno-X velger venstre side av veien på oppløpet, hvor de er mest eksponert for vinden, og når opptrekket går tomt for krefter må Blikra søke inn til høyre. Da havner han litt midt i dynga, sier Discoverys kommentator Theis Magelssen.
– De er nære å gjøre en veldig god opptrekksjobb Uno-X, men jeg tror de er litt uheldige med tanke på hvilken side de velger. Men han gjør en god siste 500 meter, Blikra og tar noen plasser, men Groenewegen, Milan og Bol er det vanskelig å gjøre noe med.
Uno-X-sjef Jens Haugland er litt av samme oppfatning som Discoverys kommentator.
– Vi gjøre mye bra med Stian (Fredheim) og Søren (Wærenskjold) som tar ansvar og fører Erlend (Blikra) opp i feltet. Men så treffer vi vinden og det kunne nok ha vært bedre om vi lå på motsatt side. Erlend gjør en god spurt etter at han veksler over. Det er nesten så får vi analysere i etterkant for det er mulig å komme høyere på lista, sier Haugland til Discovery.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame