Populære sporter
All sport
Vis alt

Van der Poel tok sin andre Flandern-triumf – holdt på forære seieren til jaktende duo

Joakim Opphus

Oppdatert 03/04/2022 klokken 22:28 GMT+2

Mathieu van der Poel vant Flandern rundt etter en ellevill finale hvor seieren holdt på å glippe. Alexander Kristoff ble beste nordmann i årets andre monument.

Se den elleville avslutningen av årets Flandern rundt

Etter 272 kilometer på sykkelsetet skulle årets Flandern rundt avgjøres på de siste 100 meterene. Duellen sto mellom de to sykkelkometene Tadej Pogacar og Mathieu van der Poel, trodde man. Men de to satt å så på hverandre. Det førte til at Valentin Madouas og Dylan van Baarle kom opp til de to og holdt på å snyte de for seieren.
Men til slutt var det van der Poel som hadde mest å gi i spurten og tok sin andre seier i brosteinsmonumentet, og revansjerte det overraskende tapet for Kasper Asgreen i fjorårets utgave av rittet.
– Her Mathieu van der Poel gjør du alt riktig, utbrøt discoverys kommentator Theis Magelssen etter seieren var sikret.
– Det er fantastisk. Jeg måtte kjempe for å holde hjulet til Tadej, men så fikk jeg noen muligheter til å få beina klare til spurten. Jeg jobbet utrolig hardt for å være her, så jeg skal nyte dette, sa van der Poel til arrangøren.
Van Baarle tok andreplassen foran Madouas. Pogacar måtte ta til takke med fjerdeplassen.
(Se avslutningen av løpet i toppen av saken)

Tøft for Uno-X

Alexander Kristoff imponerte underveis opp bakkene og over brosteinen i Belgia. Han ble beste nordmann på en tiendeplass.
For Uno-X ble debuten i Flandern rundt en tøff affære. Både Rasmus Tiller og Tobias Halland Johannessen ble involvert i velt og fikk det tøft med å følge de beste.
Beste rytter fra det norske laget ble Anders Skaarseth. Han kom inn med en gruppe ca. minuttet bak van der Poel.
Hør hva Rasmus Tiller hadde å si etter sitt første Flandern rundt som Uno-X-rytter:
picture

Slet seg til mål på blytung dag: – Det er viktig å fullføre hver gang man stiller

Favoritter veltet

Ganske nøyaktig 100 kilometer før mål kom dagens første angrep - opp dagens fjerde av totalt 18 stigninger sendte et Wout van Aert-løst Jumbo Visma ut sitt første kort, Nathan Van Hooydonck.
Flere angrep fulgte på de følgende kilometerne. Samtidig som tempoet i front ble satt opp fikk Alexander Kristoff en punktering, men veteranen kom seg opp igjen til feltet.
I front ble en stor gruppe etablert med farlige ryttere som blant annet Alberto Bettiol, Mads Pedersen. Zdeněk Štybar og Iván Garcia Cortina.
Med drøye 80 kilometer gikk det en velt i feltet hvor blant annet Rasmus Tiller var involvert. Tiller kom seg raskt på sykkelen igjen.
Blant de som måtte ned å smake på asfalten var Christophe Laporte - kanskje Jumbo Visma sin beste mann etter at Van Aert måtte melde forfall til rittet. Også Edvald Boasson Hagens kaptein Anthony Turgis ble hindret av velten.
Begge to kom seg derimot etterhvert tilbake i hovedfeltet.

Vanvittig Pogacar-angrep

Men da var da rytterne dundret inn i Oude Kwaremont ca. 55 kilometer før mål at storfavorittene rørte på seg.
Tadej Pogacar satte opp et voldsomt angrep opp bakken. Han stakk fra feltet og tettet luken opp til gruppen med Pedersen og Co. Etter Kwaremont samlet det seg litt igjen til en gruppe på rundt 30 ryttere, hvor Alexander Kristoff var eneste norske innslag.
– Et vanvittig angrep fra sloveneren, han tar hele forspranget alene. Han herjer med brosteinskongene i Flandern-debuten, utbrøt kommentator Theis Magelssen i det Pogacar satte inn støtet opp Kwaremont.
Får Uno-X sin del ble det tøft. Både Tiller, som virket preget av velten tidligere, og Tobias Halland Johannessen måtte gi slipp.

Kristoff imponerte

Bare noen få kilometer senere kom Paterberg. Britiske Fred Wright og nederlandske Dylan Baarle stakk avgårde fra gruppen på 30 ryttere opp stigningen og fikk en luke, men to ble fort til fem etter neste stigning.
Da angrep nemlig Pogacar igjen. Kun Mathieu van der Poel og Valentin Madouas klarte å følge sloveneren opp Koppenberg ca. 44 kilometer før mål.
Kristoff kjørte meget sterk opp Koppenberg, men klarte akkurat ikke å hektet seg på hjulet til de tre i front.
– Se på Alexander Kristoff da, han er så stabil i Flandern rundt og han er på vei mot et nytt toppresultat i dag tror jeg, sa Magelssen om 34-åringen opp Koppenberg.
Trioen kjørte seg opp til Wright og van Baarle i tet og fikk en luke på omtrent minuttet til et ganske redusert hovedfelt.
Det ble klart at vinneren av årets Flandern rundt satt blant disse fem.
Kristoff ga det et siste forsøk derimot på å kjøre seg opp til de fem i tet ca. 25 kilometer før mål, men angrepet ble fort nøytralisert.

Klasseforskjell

Opp Oude Kwaremont for siste gang så var det Pogacar og van der Poel som var de klart sterkeste av de fem i tetgruppa. Duoen parkerte sine bruddkamerater opp stigningen.
For Pogacar sin del måtte han avgjøre det opp tredje og siste gang opp Patenberg.
Der ble det en durabelig duell mellom de to. Pogacar satte opp tempoet i bakken, men nederlenderen klarte å bite seg fast på hjulet til de to siste årenes Tour de France-vinner.
Det hele skulle avgjøres på oppløpet i Oudenaarde. Der var Van der Poel den sterkeste og vant etter at Madouas og Van Baarle - som hadde kjørte seg opp til duoen i tet bare 300 meter før målstreken - holdt på å snyte nederlenderen for seieren.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame