Populære sporter
All sport
Vis alt

Uno-X-kometen med tidenes nest beste norske plassering i prestisjetungt ritt

Kristian Hennie

Oppdatert 08/10/2023 klokken 17:50 GMT+2

Det ble en svært intens avslutning på herrenes Paris - Tours søndag ettermiddag.

Halland Johannessen marginer fra seieren

Tidligere søndag ble det norsk suksess i U23-klassen, da Uno-X-rytter Sakarias Koller Løland triumferte på den franske landeveien i Paris-Tours.
Kort tid senere var det også duket for avslutningen i herrenes utgave av endagsrittet.
Uno-X-rytter Tobias Halland Johannessen satt i en bruddgruppe med 14 km igjen, bak britiske Lewis Askey som var alene i front.
– Nå må du skvise sitronen Tobias, utbrøt Discoverys kommentator Theis Magelssen da det gjensto 10 km av rittet med Halland Johannessen som en av rytterne i den fremste gruppen.
Mot slutten var nordmannen og fire andre ryttere samlet, og hadde 25 sekunder ned til hovedfeltet. I avslutningen viste amerikanske Riley Sheehan seg som den sterkeste rytteren og stakk av med seieren i det franske endagsrittet, etter en intens massespurt.
Halland Johannessen endte til slutt på en meget sterk tredjeplass, bak britiske Askey som tok andreplassen. Det er tidenes nest beste norske plassering i endagsrittet, bak Kurt Asle Arvesen som endte på andreplass i 2006.
– Jeg ga full gass i dag, men hadde krampe i spurten. Så jeg er jo litt skuffet, men det var et bra ritt som var moro å kjøre. Det var et bra resultat for laget. Vi ville jo virkelig vinne dette, men vi prøver igjen til neste år, sier Halland Johannessen etter målgang.
Disse rytterne syklet rittet for Uno-X:
  • Rasmus Tiller
  • Jonas Abrahamsen
  • Martin Urianstad Bugge
  • Tobias Halland Johannessen
  • William Blume Levy
  • Erik Resell
  • Søren Wærenskjold
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame