Populære sporter
All sport
Vis alt

Ikke ideell oppladning for storfavoritt: – Ikke hundre prosent

Joakim Opphus

Publisert 19/03/2022 klokken 09:41 GMT+1

Tirreno-Adriatico og Paris-Nice ble en tøff påkjenning for rytterne. Flere står over lørdagens Milano-Sanremo, blant de som stiller til start er Tadej Pogacar, men selv ikke han unnslapp sykdom før lørdagens ritt.

Pogacar om duellen med van Aert: – Han er i en eksepsjonell form

Det bekrefter den slovenske superstjernen på en pressekonferansen i forkant av sesongens første monument, Milano-Sanremo.
– Du kan høre at jeg er litt tett i nesa og ikke helt hundre prosent. Tirreno var en veldig hard uke med sykling, det var kaldt hver eneste dag, forteller Pogacar.
Sloveneren tok sammenlagtseieren i Tirreno-Adriatico med klar margin, men han innrømmer at det kostet og at han var utmattet i flere dager etter triumfen.
– De første to dagene etter jeg kom hjem, så klarte jeg så vidt å komme meg på sykkelen. Jeg var ganske sliten. Men på torsdag og fredag klarte jeg å komme meg på sykkelen og få trent litt, så jeg føler meg okei før lørdag, sier sloveneren.

– Kjedelig

Til tross for en ikke optimal oppladning til rittet er sloveneren fortsatt en av de største favorittene.
De to bakkene Cipressa og Poggio passer han perfekt og skal han kvitte seg med de største spurtene før avslutningen i Sanremo må UAE-rytteren angripe i en av de.
Men veien frem til Cipressa, 22 kilometer før målgang, og Poggio som kommer fem og en halv kilometer før mål er lang. 271 kilometer skal sykles før Cipressa.
– Rittet er i en klasse for seg selv. Det er ca. 300 km langt, så det kan bli kanskje kjedelig hvis du ikke klarer å finne på noe å underholde deg med på veien. Avslutningen er den samme. Poggio er seks minutter med full fart, og det vil være viktig å ha friske bein der, sier to ganger Tour de France-vinner Pogacar.
Sett denne? (Saken fortsetter under videoen)
picture

Her blåser reklameskiltet overrenne og sender rytteren ut av rittet

Offensiv Kristoff

Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen og Andreas Leksessund er de eneste nordmennene på start i Milano.
Kristoff vant rittet tilbake i 2014 og 34-åringen sitter igjen med flere sterke prestasjoner i rittet. Han fulgte opp seieren med en andreplass i 2015.
Han står med også med en sjettplass fra 2016, og en fjerdeplass i både 2017 og 2018. En 83. og en 89. plass er beholdningen de to siste sesongen, men veteranen går likevel offensivt ut før lørdagens ritt.
– Jeg er alltid en trussel, og jeg håper å være der igjen i år, men jeg blir eldre. Kanskje er jeg ikke så rask som jeg var for ti år siden, men jeg har fortsatt litt bein å kjøre med, sier veteranen i et intervju med Velonews.
Sett denne spektakulere velten fra årets Strade Bianche?
picture

Pogacar seiret i Strade Bianche etter massevelt– se høydepunktene

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame