Populære sporter
All sport
Vis alt

Alaphilippe hardt skadd i Belgia – flere brudd og punktert lunge

Eurosport
AvEurosport

Publisert 24/04/2022 klokken 23:44 GMT+2

Regjerende verdensmester Julian Alaphilippe falt stygt under søndagens sykkelritt Liege-Bastogne-Liege søndag. Han blir værende på sidelinjen en lang stund.

Julian Alaphilippe

Foto: Getty Images

Hans lag Quick-Step opplyser i en pressemelding at syklisten har brukket to ribbein, et skulderblad i tillegg til å ha punktert en lunge.
Alaphilippe ble fraktet til sykehus etter den store velten. Tilstanden hans beskrives i en melding fra Quick-Step som stabil, men han må bli på sykehuset inntil videre. Også hans lagkamerat lan Van Wilder ble skadd. Han brakk kjeven i massevelten.
Den rammet også norske ryttere. Odd Christian Eiking bekreftet søndag kveld overfor TV 2 at han pådro seg brudd i albue og håndledd og blir borte fra sykkelsetet i 6-8 uker.
Tobias Halland Johannessen skal til røntgenundersøkelse mandag. Legen mener det kan være brudd i armen, men Uno-X-rytteren håper det ikke er så ille.
Alaphilippes lagkamerat, 22 år gamle Remco Evenepoel, vant rittet på hjemmebane. Belgieren angrep med 30 kilometer igjen til mål. Flere forsøk ble gjort på å ta ham igjen, men Evenepoel holdt unna i sin debut i vårklassikeren.
Kaos
Det var massevelten som skapte mest oppmerksomhet i det 257 kilometer lange rittet. Velten skjedde med snaue seks mil igjen å sykle. Store deler av hovedfeltet måtte i bakken på en strekning med skog på begge sider av veien.
I sekundene etter massevelten rådet det fullt kaos. Kun et tjuetalls ryttere i front av feltet gikk klar av velten og kunne umiddelbart sykle uskadd videre.
Det norske Uno-X-laget var ikke blant disse, og Tobias Halland Johannessen måtte etter hvert bryte med smerter i den ene armen. Det kan altså dreie seg om et brudd.
Flere norske brøt
Alaphilippe var blant dem som fikk aller hardest medfart i velten. TV-bildene viste franskmannen ligge urørlig i skogkanten etter rundkastet. Landsmannen Romain Bardet var raskt på plass for å sjekke hvordan situasjonen til verdensmesteren var.
Odd Christian Eiking, som sykler for EF Education, var blant de øvrige som fikk et svært ublidt møte med asfalten. Askøyværingen sto i veibanen med opprevet trøye etter smellen. Senere ble det altså påvist brudd i både albue og håndledd.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame