Populære sporter
All sport
Vis alt

Så potensialet i stortalentet tidlig: – Var en uslepen diamant

Joakim Opphus

Oppdatert 25/02/2023 klokken 10:21 GMT+1

22 år gamle Søren Wærenskjold har imponert stort innledningsvis i årets sesong. Etter flere helseproblemer forrige sesong, har stortalentet funnet frem til råskapen som hans tidligere lagkamerat lot seg forbause av.

Søren Wærenskjold.

Foto: Getty Images

  • Følg årets første vårklassikere, Omloop Het Niewsblad lørdag og Kuurne - Brussel - Kuurne søndag på discovery+, Eurosport Norge og Eurosport.no
Allerede i det første rittet klinket Uno-X-rytteren til med sin første proffseier da han vant den tredje etappen i Saudi Tour.
– Det var veldig gøy det. Jeg hadde mitt siste år som U23 i fjor, så det var litt på tide å bevise at man kan vinne over de eldre gutta. Så det var gøy, sier Wærenskjold til Discovery om sin første proffseier.
Etter at kyssesyke og korona nærmest spolerte hele sesongoppkjøringen i fjor, har årets vinter vært helt motsatt.
– Det har vel vært den beste vinteren noensinne egentlig. Jeg har vært frisk hele perioden og fått trent bra og holdt meg skadefri, så det har vært veldig bra. Det merker man på beina, sier han og legger til at han aldri har vært i bedre form på denne tiden av året tidligere.
Fikk du med deg denne? Saken fortsetter under.
picture

Forbanna etter skitten manøver: – Faen as!

– Vi var så oppgitte

At 22 år gamle Wærenskjold hadde et enorm talent for sykkel skjønte de fleste tidlig. En av dem var tidligere lagkamerat, Henrik Evensen, som syklet sammen med stortalentet i 2019 i det norske laget Joker Fuel of Norway.
– Han var et råskinn allerede i 2019. Han var så sterk. Han hadde noen krefter som ikke mange andre hadde, forteller Evensen
Han minnes spesielt én episode fra året de syklet sammen.
– Jeg husker spesielt godt et ritt i Frankrike. Det var både sidevind og regn, og han lå helt ute i vinden fordi han rett og slett ikke turte å ligge på hjul. Vi andre slet som gærninger og feltet sprakk opp, men han lå ute i vinden alene bare for å unngå trøbbel. Vi var jo så oppgitte for han brukte jo så mye krefter. «Det der går ikke an», tenkte vi.
– Vi så det flere ganger den sesongen at her hadde man noe speiselt. Han var en uslepen diamant.
Spol fire år frem i tid, så skinner «diamanten» Wærenskjold betydelig mer.
– Søren var sterkere enn alle oss andre på det laget den gangen. Han hadde litt å lære taktisk derimot, som er naturlig for en 19-åringen på den tiden. Han har hevet seg noen hakk fysisk, men også på det taktiske og med valgene underveis i løpene.
Hovedpersonen selv føler at mye av utviklingen er på grunn av det mentale.
– Det handler om å bygge opp selvtillit. Man tar ikke like mye plass i et felt hvor nivået er høyere. Så man må lære seg å ta litt mer plass og tenke at man kan gjøre det bra. I U23 hadde man litt mer respekt i feltet, hvor det er lettere å komme frem . Det krever litt mer mental styrke å gjøre det bra på proffnivå, forteller mannen som i høst ble U23-verdensmester på tempo.
Saken fortsetter under.
picture

Spinnville bilder: Tour de France-vinneren i spissen for rytterstreik

Ikke tilfeldig

Etter tre meget gode opptredener i Saudi-Arabia, Spania og Portugal står årets første vårklassiker for tur for Wærenskjold, førstkommende søndag med Kuurne - Brussel - Kuurne.
Etter det går turen til Frankrike og etapperittet Paris-Nice, før det virkelig store klassikerne kommer som perler på en snor i mars og april.
– Jeg får en del etapperitt før klassikerne, og det tror jeg vil hjelpe veldig på beina når man kommer til de siste 40-50 kilometerne på de lengre rittene. Du får bygd opp litt kapasitet. Det er viktig å få banket beina litt, sier 22-åringen som mener han «har en del å gå på» når det kommer til å holde ut i lengre etapperitt.
– Jeg tror det vil hjelpe med disse etapperittene i starten av sesongen. Jeg må bevise laget at jeg klarer å holde ut i noen dager hvis jeg skal bli med til Frankrike i sommer.
– Har du fått noen følere allerede rundt en plass i Tour de France?
– Nei. Det er noen som er litt mer opplagte enn andre, men det er ingen som vet noe konkret enda.
Henrik Evensen er tilknyttet Uno-X og deres økonomiske avdeling. Evensens uttalelser i denne saken er i forbindelse som en tidligere lagkamerat av Søren Wærenskjold.
Sett dette intervjuet med Tobias Foss?
picture

– For tidlig å slå meg til ro med å være en luksushjelperytter

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame