Populære sporter
All sport
Vis alt

Kaos på åpningsdagen – stjernen hentet av ambulansefolk i lagbussen

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 01/04/2024 klokken 19:30 GMT+2

Åpningen av sykkelrittet Baskerland rundt gikk ikke på skinner for stjernene Primoz Roglic, Remco Evenepoel og Thomas Pidcock.

Tom Pidcock

Foto: Getty Images

Den første etappen, en kun ti kilometer lang tempo med start og mål i den baskiske byen Irun, inneholdt plenty med dramatikk.
Den startet allerede før rittstart. Da ble den britiske stjernen Thomas Pidcock tatt av et vindkast og deiset i bakken mens han rekognoserte løypa. I etterkant opplyste Ineos-laget at 24-åringen ulykksalig nok måtte bryte Baskerland rundt før én eneste meter var tilbakelagt.
En video publisert i sosiale medier viser ambulansefolk som oppsøker Pidcock i lagbussen, hvorpå briten blir båret ut i en ventende sykebil. Han er kjørt til et lokalt sykehus for ytterligere undersøkelser.
Dramatisk ble det også for flere av sykkelsportens største stjerner. Slovenske Primoz Roglic leverte en uhyre sterk tempoetappe, men kjørte feil mot slutten og måtte legge inn en høyst ubeleilig u-sving i avslutningen.
Enda verre gikk det for den belgiske wonderboyen Remco Evenepoel, som veltet og traff asfalten i en av de aller første svingene. Han kom seg på sykkelen, men tapte naturlig nok viktige sekunder.
Roglic, Evenepoel og danske Jonas Vingegaard ventes å kjempe om sammenlagtseieren i Baskerland rundt. Tross navigerings-bommen i avslutningen slo Roglic rivalene sine mandag.
Sloveneren hadde henholdsvis elleve og 15 sekunder til gode på Evenepoel og Vingegaard.
Roglic toppet til slutt listene i Irun. Et kraftig regnvær gjorde det umulig for rytterne i avslutningen å straffe de beste. Jay Vine fulgte nærmest sloveneren. Han var slått med sju sekunder, mens danske Mattias Skjelmose endte på tredjeplass.
Deretter fulgte Evenepoel og Vingegaard.
Carl Fredrik Hagen ble beste norske rytter med sin 91.-plass, mer enn minuttet bak Roglic. Johannes Staune-Mittet startet nesten sist under håpløse forhold og ble nummer 140.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame